maanantai 29. heinäkuuta 2019

Tekstiä syntyy, merkityksettä.

Nukuttiin viime yö teltassa, ja ajattelin, että sieltä varmaan herää paremmin ja aiemmin, mutta lopulta ryömin sieltä ulos puoli kahden aikaan. En pidä myöhään nukkumisesta, vaikka pidän myöhään valvomisesta. Se on minusta ajan hukkaa, mutta tänä kesänä olen nukkunut myöhempään kuin tavallista. Toisaalta en jaksa ruoskia itseäni, huomenna lähden ennen kahdeksaa Poriin antamaan avaimet muuttomiehille, eli tuleepahan herättyä ajoissa. Mutta mikäpä hätä tässä lopulta on, jos ei ole mitään sovittuna niin omat hommat joutaa kyllä tehdä.

Kirjoitin yhden kirjan valmiiksi, ellen sitten lisää siihen toista osiota, mutta en tiedä onko se välttämätöntä. Ensinnäkin se rakenne toistaisi liikaa Beckettin Molloyta, jossa toinen mies lähtee toisen perään ja lopulta sulautuu yhdeksi, vaikka kieleni onkin aivan erilaista ja tarinoilla nyt ei lopultakaan ole mitään tekemistä keskenään,  tai en muista Molloyn ryömineen kristuksen ruumiin sisään ja kadonneen sinne singulariteettiin. Mutta joka tapauksessa. Räähky (josta aiemmin puhuin nimellä Kura, mutta erotin nämä kaksi eri kirjoiksi) on nyt aikalailla valmis, mutta en tiedä miksi yrittäisin saada hylkyä sillekin, koska tiedän ettei näiden aika ole vielä. Parempi vain tehdä ja tyrkyttää niitä sitten joskus myöhemmin. Aloitin myös uuden kirjan, jonka ideasta olen innoissani. Kolme tarinaa jotka tapahtuvat kaikki samassa mökissä, mutta kahdesta niistä sitä mökkiä ei vain vielä tai enää ole olemassa. Aika ja paikka ovat toisiinsa sidottuja asioita, ja monesti onnistumme elämämme aikana saamaan vain ohikiitäväksi hetkeksi asiat juuri täydellisesti kohdalleen.

Tämän päivän agendassa on kasa runoteoksia. Ensinnäkin muutama videorunoteos, sekä vähän erikoisempi julkaisu, jota teen lähinnä tilauksesta niille, jotka sitä haluavat. 14 minimalistista, äärimmäisen karsittua runoa, pakattuna hieman erikoislaatuisemmalla tavalla. Osin tämän tarkoitus on myös pitää minut hengissä ja toisaalta ottaa samaa ajattelua, kuin noiden kasettienkin kanssa. Julkaisuja, jotka ovat jollain tavalla erikoislaatuisempia, sen sijaan että olisi 200 täsmälleen samanlaista kappaletta. Sen nimi on 14 Viiltoa Tyhjyydessä. Hinta 14 euroa, postia euron verran päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti