maanantai 10. kesäkuuta 2019

Romudadakesä 2019!

Huomenna alkaa sitten taas viiden keikan pyristys Electric Hobona, Helsingin Oranssilta aloitellaan, ovet aukeaa jo viiden ja kuuden välillä, kuuden jälkeen ensimmäinen bändi ja siitä aika äkäseen sitten soitellaan keikat. Hyvä tulee. Tein jokaista viittä keikkaa varten oman taustavisuaalin ja ne vaikuttavat vähän sitten materiaaliinkin ja siihen mitä soitan, millä ja miten, joten vaikka tulisi katsomaan jokaisen keikan, ei näe samaa kahdesti. Vahva tunne siitä, että tästä tulee aika mielenkiintoinen reissu. Videoiden ja sitämyöten performanssien esitykset ja nimet:

11.6 Oranssi-Klubi, Helsinki ("Cognitive Gridlock")
12.6 Kulttuuritallit, Kouvola ("How To Be A Body Without A Mind")
13.6 Torvi, Lahti ("Landscapes of Nothing")
14.6 Ilokivi, Jyväskylä ("Different Mechanics")
15.6 Cactus, Helsinki ("Posture is Everything")

Tämän päivän tärkein uutinen on varmasti Perttu Häkkisen säätiön perustaminen. Hienoin ja tärkein mahdollinen tapa kunnioittaa hänen muistoaan. Tajusin, että olen kuunnellut kaikki Ylen radio-ohjelmat, suurimman osan kahteen tai kolmeenkin kertaan, ja näillä keikkareissuilla tulee luultavasti kuunneltua taas "ihan vähän vaan parhaita paloja", kunnes huomaa, ettei tuossa ohjelmassa ole kuin parhaita paloja, ja onkin kohta kuunnellut taas isoimman osan läpi. Toivon, että ohjelma jatkuu vielä joskus Hietanevan toimesta, koska en ole tainnut saada mistään niin vahvaa suomalaisuuteen yhteenkuuluvuuden kokemusta, kuin tuosta radio-ohjelmasta. Käytännön tasolla suomalaiset osaavat vain vieraannuttaa minut itsestään muun muassa tulemalla kotiovelleni kännissä aamuyöllä, mikä sai minut järjettömän raivon valtaan päiviksi. Häkkisen ohjelma kuitenkin sai minut tuntemaan ylpeyttä siitä, että olen osa suomalaisen alakulttuurisekoilun sedimenttiä, vaikka suomalaisissa onkin se ärsyttävä nostalginen piirre, ettei mitään voi noteerata silloin kun ne tapahtuu, vaan aina sitten nostalgiapäissään vaan öristään miten hienoja juttuja muka oli. Kyllä minä mieluiten saisin ihan rehellisesti elantoni näistä hommista nyt, jotta voisin jonkinlaisella vakaudella suunnitella myös tulevia asioita. Mutta tätäpä tämä on, enkä minä rahasta kummiskaan niin paljoa tykkää, että osaisin olla mitenkään päin sittenkään, jos sitä olisi. Kitisisin teille vain eri asioista. Niin kuin vaikka siitä miten ...öö.. Osakkeitteni tuottavuus ei ole odotettua tasoa tällä vuosineljänneksellä, tai mitä helvettiä ne rikkaat nyt kitisevätkään.

City of Dead Rats ennakoitakin on mennyt enemmän kuin ajattelin, eli nyt puolet. Ostostelkaas tuolta vielä nuo viisi kappaletta, niin saan tuon nopeammin pihalle. Yritän neuvotella vielä väreissä printtaamisen mahdollisuuksista, värejä ei ole paljon, mutta kyllähän se tietysti paremmalta näyttäisi, kunhan ei liian paljon tulisi maksamaan. Noiden ostaminen siis ehkä helpottaa tuota värillisenä tekemistä, jos ei muuten. Tajusin nimittäin, että tässähän tulee kohta Teostotkin, ja vaikkei niitä paljoa ole, niin kyllä ne aina tällaisissa tilanteissa helpottaa. Metadadaakin on vielä parisenkymmentä kappaletta jäljellä. Niitäkin kanniskelen näillä keikoilla nyt mukana, samoin kuin puupiirrosprinttejä, kaikkea voi kysellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti