maanantai 3. kesäkuuta 2019

projekteja kesäksi.


Seuraava runokokoelma City of Dead Rats alkaa olla kanssa kohtapuoleen sellaisella suoralla, että sen voisi alkaa kasailla valmiiksi, mutta toisaalta tuntuu vähän typerältä kun ei kuitenkaan ole rahaa tehdä sitä itse. Kielenä suomi, englanti ja muutama teksti ranskaksikin, lisäksi mustesuherokuvia ja muuta sekavaa. Ei se paljoa maksa painattaa 50 kappaletta runokirjoja, vajaa 300 euroa, mutta sitäkään rahaa ei nyt ole ehkä irroittaa, kun pitää miettiä Japaniin menoakin ja säästää sitä varten käytännön hommiin rahaa.  Mietin, että jos joku tahtoisi osallistua tähän projektiin jollakin summalla, niin siitä voisi katsella jotain taidelahjoitusta tai muuta spesiaalimpaa erikoisjärjestelyä sitten. Kätevintähän olisi ihan perinteinen "osta taulu - tue sähläystä" tapa, mutta se on sikäli hankalaa että paria lukuunottamatta kaikki taulut ovat jumissa Keskuskartanossa, ja ammatinharjoittamiseni on sitä myöten hankaloitunut huomattavasti. Tajusin toki, että kai sitä voi sanoa itseään jo muusikoksi ja kuvataiteilijaksi ihan sillä, että ei minulla ole mitään muitakaan tulonlähteitä ollut ainakaan viiteen vuoteen. Ei sillä, että ne tulot olisivat sellaisia, että niitä voisi tuloiksi muka edes sanoa.
Tässä on myös eilen tekemäni meditatiivinen albumi Moonflower, josta tein myös kasetteja. Niitä on 3 kappaletta jäljellä, joten jos sellaisen tahtoo, on syytä olla nopea. Myös kannet ja kasetit alkaa loppua, eli kohtahan tässä ollaan niin sanotusti taas tyhjyydessä killumassa. Sitten on keksittävä taas jotain uutta. Sellaistahan tämä nyt on ollut aina muutenkin, joten mikäpä siinä.

Viime päivät on ollut sellainen olo, että tekisi mieli lukea Eiji Yoshikawan Musashi uudestaan yli 15 vuoden jälkeen. Se on ehkä eniten vaikuttanut teos ja tokihan voi olla, että sen uudelleenlukeminen olisi tuhoisaa kaikelle sille, mitä siitä ajattelee, mutta toisaalta siitä voi ehkä löytää myös jotain sellaista, mitä ei mukelona nähnyt. Siinä oli kyllä järjettömän monia hienoja kuvauksia, jotka muistaa vieläkin elävästi, mitä ei voi sanoa monesta muusta kirjasta. Toisaalta taas tuossa olisi pari kirjaston kirjaakin luettavana ensin, joten ehkä taistelen ne läpi ja sitten siirryn tuon pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti