maanantai 4. kesäkuuta 2018

RomumusahommiaTämä tulee olemaan aina se päivä, jona rakastuin Einstürzende Neubauteniin. Tuo bändi on haahuillut tietoisuuteni rajamailla kai ainakin vuosikymmenen ja monet ovat sanoneet, että varmasti lähtee minulle, mutten ole sitä vielä todennut, ennen kuin tänään katsoin ensin tuon loppuun linkatun keikan, ja sitten kaksi kertaa suunnilleen putkeen tämän live DVDn. On vaan jotenkin niin järjettömän hienoa miten jotkut asiat ottavat aikansa ja kolahtavat sitten yllättäen ja pyytämättä tajuntaan ja jäävät sinne asumaan ja vaikuttamaan.  Tämä on kaikkea sitä, mitä musiikin pitää mielestäni olla. Romua ja alkukantaista, primitiivisiin aisteihin menevää rytmiä. Sillä tavalla olen hyvin yksinkertainen olento. Syke on kaiken pohja.

Näitä katsoessa tuli myös helposti jousikateus. Olen koittanut metsästää ja varastaa vanhoista sohvista ja kaikista laitteista kaikki jouset jotka vain irtoavat, koska niiden kolina, räminä ja luontainen kaiku vaan on hienointa maailmassa. Sikälikin turhauttaa, että voisin nyt olla eräällä farmilla rakentelemassa soittimia, mutta koska ajattelin, että minua tarvitaan harjoittelussa Lahdessa, pyörittelen nyt peukaloita täällä kunnes minua tarvitaan. Mutta ajattelin tässä hommata jostain rälläkän ja alkaa valmistella joitain tavaroita soitinrakennusta, suomeksi sanottuna ehkä hitsailua varten.

Bändihän olisi tulossa tietysti Suomeen marraskuussa ja aion olla paikalla tavalla tai toisella, mutta lähtökohtaisesti ei houkuta ajatus siitä, että istumapaikka aivan salin perällä maksaa 64 euroa, ja vaihtoehtona myydään lippuja permannon takana 38 eurolla. Saa nähdä mihin sitä päätyy, katsotaan nyt sitten kun on vuokrat ensin maksettu ja elämässä taas joku roti edes hetkellisesti. Käki-juttuja tekisi mieli soittaa paljon lisää. Seuraava keikka on Helsingissä, Kalasataman Vapaakaupungissa juhannussunnuntaina 24.6, klo 16-18. Veikkaan, että siitä tulee melkoisen mukava iltapäivä, suosittelen tulemaan paikalle, koska se on luultavasti viimeinen kerta kun päästään tekemään tämä Helsinkiin näin omaehtoisena touhuna. Lisäksi tapahtuma on sikäli minun järjestämäni, ettei siellä ole mitään muuta ohjelmaa. Vain me, teille. Taidan katsoa nämä keikat vielä kerran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti