tiistai 12. kesäkuuta 2018

Ei tällä mitään funktiota ole

Huomenna on lähtö. Pakkasin kevyesti mukaan kitaran, makuupussin, saksofonin, taulun, omat kamat, piuhat ja pedaalit ja huomenna pakkaan vielä tämän tietokoneenkin. Näiden kanssa on hyvä mennä bussiin, saa nähdä vittuileeko kuskit taas. Ainahan ne jostain jaksaa minulle rääpiä päätä, ja poikkeukset tuntuvat tätä vasten aina vielä paremmilta, onneksi mukaviakin bussikuskeja on paljon ja saavat helposti paremmalle tuulelle, jos jaksavat olla kärsivällisiä kaiken meikänkin sekoilun kanssa. Taulu jää huomenna onneksi Tampereelle, saa toisen käden vapaaksi fonia varten, mutta toivottavasti Onnibussissa on tilaa romuille koska muuten matka tulee olemaan perseestä. No, niin, no, me tiedämme kyllä.

Kuuntelin tuossa tätä keskustelua modernin poppismusan tekemisestä, ja olen kai jo niin turhautumani turruttama etten jaksanut triggeröityä tästä juurikaan, mutta yksi asia pisti huvittamaan. Nimittäin se, miten tekijänoikeuden määritelmä ei täyty, ennen kuin teos on syntynyt omaperäisellä otteella, mikä sulkee saman tien 90 % pop-musiikista tekijänoikeuslain ulkopuolelle, kun samat loopit ja soundit pyörivät vain hivenen modattuina biisistä toiseen. Toki omaperäisyyskin on suhteellista.

Tekisi mieli taas tehdä kaikenlaista, mutta kun huomenna pitää jo lähteä niin eihän tässä taas jouda. Tänään tein yhdet levynkannet printtikuntoon, parit versiot keikkajulisteista, yritin sopia palaveria tuon keikan tiimoilta, että mm. esiintyvät artistit selviäisivät, mutta ei sitten, tein yhden musavideon kaksi kertaa, kun kovalevy sammui kesken kaiken.... Rahaa tilille tulee näistä ja muista hommista tasan nolla euroa. Jossain vaiheessa oli jo ihan vähän sellainen olo, että kohta vedän liinat kiinni enkä tee muille hetkeen taas yhtään mitään, mutta sitten muistin, että olen huomennakin menossa tekemään musiikkia ja jeesaamaan muiden taideproggiksissa miten vain osaan. Mutta ehkä se elämän ilo löytyy kun pääsee helvetin kauas kaupungeista. Se tässä nyt lähinnä taitaa rassata. Tai sitten ei. Käki levy tulee jossain vaiheessa kohta puoleen. Siis se tuplalevy, jota käytiin tekemässä ihan oikeassa studiossa.Mutta siitä lisää myöhemmin.

Nyt koitan pikkuhiljaa käydä maaten ilman, että koira on vieressä ähisemässä ja lämmittämässä. Helvetin outoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti