perjantai 29. kesäkuuta 2018

2/3 takana

Nyt on takana kaksi iltaa hienojen ihmisten hienoja bändejä, helvetisti hyvää musiikkia ja molemmat illat meni jopa juuri ja juuri omilleen. Siitä tulee aina hyvä mieli, kun voi maksaa bändeille liksaa, etenkin kun ne soittavat niin hyviä keikkoja kuin näinä iltoina. Porukkaa oli molempina iltoina sen vajaa nelisenkymmentä, mikä on arki-iltana Lahdessa jo melkein sama, kuin päälle sata ihmistä viikonloppuna. Eli olen tyytyväinen tähän. Huomenna koko yön keikka, mikäli ei sada järjettömästi, nyt onneksi näyttäisi siltä että sadekin loppuu juuri ajallaan. Hyvä tulee! Sen näistä illoista sanon, että jos on mahdollisuutta nähdä The Aeon ja/tai Möyhy-Veikot livenä, käyttäkää se! Kumpikin aivan järjettömän kovia livenä, joskin aivan eri syistä, mikä oli myös hienoa. Keikan jälkeen The Aeonit tulivat meille yöksi, hyvin yksiöön saa 8 ihmistä mahtumaan, eihän se tehnyt edes tiukkaa!

Tällä hetkellä katson dokumenttia Kosovon pakolaisista, jotka tulivat 90-luvulla Suomeen. Tämä on minulle sikäli läheinen aihe, että Pertunmaallekin tuli jonkin verran pakolaisia, ja muutamat vanhemmat tulivat meille päiväkotiinkin, en muista olivatko he oppimassa kieltä vaiko harjoittelemassa tai jotain, mutta muistan miten nuoret pojat piirtelivät meille kuvia sotilaista ja pommikoneista ja panssarivaunuista. Se oli minulle vain jotenkin jännittävää, mutta eihän lapsi ymmärtänyt sodan todellisuutta kauhean hyvin. Sen verran se käsitys kuitenkin muuttui, että aina kun puhuttiin jonkun kuolemasta, kysyin kuulema että "kukas sen ampus?".... Ihmiset kuolevat ampumalla. Minä kuitenkin pidin pakolaisista ja mietin paljonkin heidän tilannettaan ja elämäänsä jo silloin neljän-viiden vanhana. Se on ehkä yksi sellainen asia, joka muokkasi minua henkisesti tähän suuntaan.


Nyt olen tässä miellyttävässä keikan jälkeisessä henkisessä tyhjiössä, joka varmaan väistämättä tekee tilaa jonkinasteiselle ahdistuksellekin jossain vaiheessa, eipä sitä kai voi estääkään. Aina se sieltä sitten lopulta on vastassa, se on vain tämän todellisuuden luonne ja siihen sisäänrakennettu ominaisuus. Kaipa sitä kannattaa mennä suihkuun ja nukkumaan ennen sitä. Kirjojakin tuli myytyä parit ja ostajat tuntuivat olevan hämmentyneen tyytyväisiä. Se on aina hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti