sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Junkyard Shaman - I'll Grow My Hair Thick & Long So I Don't Need A Rope When I Decide To Go-proggis.


Tässä on kansikuva projektiin, joka on ollut mielessä kauan, mutta joka ei ole oikein edennyt. Nyt sitten päätin, että jossain vaiheessa tämä joskus tulee tehtyä, ja yritän houkutella jonkun koukkuun julkaisuun sillä, että kansitaide tulee olemaan tätä tasoa koko julkaisussa. Kyseessä on siis spoken word / avantgarde vinyyli, joko 10 tai 12 tuumaa, englanniksi tekstejä sekä tuosta vihkosta, josta nimikin on lainattu, sekä myöhemmistä jutuista. Paino tulee kuitenkin olemaan uusissa teksteissä, tätä varten kirjoitetuissa jutuissa, erilaisissa kokeellisissa pätkissä, sekä ehkä Katoamisen englanniksi käännetyissä katkelmissa. Toisaalta tämän voisi tehdä ehkä kaksikielisenäkin, kun se on muutenkin ollut niin suuressa osassa omaa tekemistä. Toinen puoli suomeksi, toinen englanniksi.

Saa nähdä koska joku uskaltaa tunkea tähän rahojaan. Jos siellä internetin toisessa päässä istuu joku, jolla on jonkinlainen levy-yhtiö, ja tällainen pimahtanut psykedeliä aiheuttaa jonkinlaista jöpähdystä, olen ikuisesti kiitollinen.  Muussa tapauksessa koitan löytää jonkun lathe cut puljun, jolla kykenisin tekemään tästä jonkinlaisen 30-40 kappaleen painoksen. Myyn ne sitten tappiolla tai annan ilmaisiksi pois, sillä ei ole mitään väliä. Vaan sillä on väliä, että se ääni mölisee noita tekstejä sieltä vinyylilevyltä, että ne ajatukset on kaiverrettu sinne ja niitä voi joku tulevaisuuden minä loopata ja käyttää omissa projekteissaan. Alustavasti katselin, että 30 kappaletta saisi jenkeissä kaiverrettua vähän alle neljällä sadalla, mutta postit sieltä tänne onkin sitten jo aivan eri homma. Tai siis tulliinhan se menee ja saisi maksaa taas puolet myyntihinnasta.

Tekstien lisäksi tämä tulee pitämään sisällään siis myös kaikenlaista kolinaa, looppaamista ja muuta hämärää. Olen nyt leikkinyt kasettiloopeilla ja saanut aikaan ihan siistejäkin juttuja. Sattuman määrä noissa on parasta, nauha sattuu wouvaamaan joka kerta juuri oikeasta kohtaa ja toisten biisistä varastettu looppi tai lause muuttuu rytmiltään tai taajuudeltaan aivan toiseksi. Se on hienoa.  Näitä kokeiluja aion laajentaa ja jatkaa tässäkin. Ja nuo kannetkin teen loppuun siinä vaiheessa kun tiedän, mitä tulee millekin puolelle. Kirjat tulevat todennäköisimmin ensi viikolla, lähinnä oman tarkkaavaisuuteni puutteen vuoksi. Mölisen niistä enemmän ja isommalla raivolla sitten. Sain tänään myös kieltämättä hienon installaation lahjaksi. Extreme Noise Terrorin levy, johon oli teipattu kiinni kaikenmaailman pillereitä ja ruisku. Huvitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti