tiistai 20. maaliskuuta 2018

Yövuoro

Meinasin kirjoittaa Oshon new age-kultista kertovasta dokumenttisarjasta Wild Wild Country, löytyy Netflixistä, katsokaa se sieltä. Sen sijaan kerronkin albumista, jonka kävin tekemässä eilen. Nauhoitin noin tunnin verran musiikkia, joka oli albumikokonaisuutena yhtenäinen. Se sisälsi myös geneerisimmän ja tavallisimman stoner rock-biisin jonka olen tehnyt. Ajattelin, että ensimmäisen puolen loppu olisi tuo biisi, ja toisen puolen alku olisi saman biisin rauhallisempi iteraatio. Kun kuitenkin kuuntelin niitä, päätin leikata nuo molemmat pois. Jäljelle jäi kaksi biisiä, jotka molemmat kestävät yli 20 minuuttia. Ne ovat omat puolensa jo itsessään, kokonaisuus on paljon parempi ja hienompi. Puhun puolista, mutta tämä levy tulee olemaan vain digitaalinen julkaisu. Jos Sanni voi tehdä musiikkia tekemättä enää levyjä, niin miksei sama formaatti voisi olla vakavasti otettavissa myös taiteellisempaan ilmaisuun.

Tämän albumin mukana tulee tosin myös sen ajatusmaailmaa täydentävä digitaalinen kirja, en vielä tiedä monta sivua siihen tulee, mutta piirtelen sen loppuun tässä jonkin ajan sisällä. Jotkut ovat voineet seurat sen valmistumista Instagramin kautta, muttei sielläkään kaikkea ole. Levyn nimi on Junk Soul Blues. Tuntuu, että minulla on tietynlainen sykli, joka synnyttää keväisin aina eräänlaisen välitilinpäätöksen, nahanluonnin, jonkinlaisen "kaikki mitä tiedän tietoisuudestani tähän mennessä"-henkisen työn, jonka arvo on itselleni tärkeämpi, kuin monen muun tekemäni albumin. Iso osa niistä toki onkin meditaatioita, jonkinlaisia ulostyönnettäviä asioita, joita en sen kummemmin "tee".  Tämä tuntui heti taas nappaavan kiinni ja vaativan, että keskityn siihen. Ja niin aionkin.

Instagramiin varmaan pätkähtelee kaikenlaisia kokeiluja tai välipäivityksiä aiheesta. Sitä on helppo pitää ajan tasalla, kun puhelin on taskussa kuitenkin. Instagram onnistuu vielä olemaan kaikkea sitä, mitä ihmiset haluaisivat facebookin olevan, mutta siitä huolimatta Zuckerbergin koura on jo pistänyt algoritmit uusiksi sielläkin ja jonkinlainen hiipuminen on odotettavissa. Sellainen on maailma. Firmat pilaavat hyvät sovelluksensa aivan itse, kenenkään ei tarvitse edes auttaa siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti