lauantai 31. maaliskuuta 2018

Kirjojen välissä.

Palattiin jo takaisin. Koska olen saanut kuulla puhetta ja muiden ihmisten huolta elämästäni, tilanteestani ja pärjäämisestäni, päätin ottaa opintolainaa. Taivuin päätökseen siksi, että tajusin etten enää kerkeä opintojeni aikana tekemään sellaista summaa velkaa, jota en pystyisi maksamaan vuodessa pois. Sen verran tosin päätin, että käytän sen lähinnä näiden omien kustannushommieni rahoittamiseen, jolloin se raha, joka normaalisti on mennyt suusta suoraan laskuihin tai painofirmoihin jää käteen, eivätkä ole syömisestä pois. Päätin myös, että ostan uuden läppärin, joka kestää seuraavat kymmenen vuotta ja jaksaa myllyttää kaikkea tätä mitä teen jatkuvasti. Päätös oli aluksi paha, mutta sitten tajusin, että olenhan minä kussut jo kaikkien muidenkin periaatteitteni päälle, että sikäli aivan sama. Syvemmälle pahoinvoinnin spiraaliin vaan.

Hommia riittää. Toinen runokirja on kohta valmis, taitoin Katoamisen valmiiksi printtiä varten (kannet pitää tosin tehdä vielä) ja aloitin seuraavan romaanin, kun sain siihen niin selkeän hämärän vision, että se kantaa kokonaisen kirjan verran. Saa nähdä mitä siitä tulee, ensimmäiset kuusi liuskaa A4sta kirjoitin jo. Siitä se sitten lähtee vähän kerrallaan valumaan ulos. Nyt visio kokonaisuudesta ja hahmoista on kuitenkin paljon selkeämpi, maailmakin on tutumpi ja tiedän miten siellä liikutaan. Eihän näitä kirjoja kai kukaan lue kuitenkaan, mutta olen päättänyt tehdä oman paikkani tähän maailmaan aivan samalla tavoin kuin musiikkiinkin. Kukaan ei julkaise niitä, koska minun tekemisilleni ei ole mitään suoranaista referenssiä tämän maan kulttuurikentässä. Niitä ei arvostele tai noteeraa kukaan, ellei ole jollakin tavoin vinksallaan. Joten näin edetään. Jos joku tahtoo kustantaa tai tuntee jonkun kustantajan, joka olisi sopivalla tavalla vinksahtanut, saa vinkata minusta hänelle. Tiedän, että toisin päin se ei kuitenkaan johda yhtään mihinkään.

Tänään olisi taas kaupunki täynnä kaikenlaista, mutta päätin tässä nyt pysyä kotona ja kirjoittaa ja katsella Yle Areenasta ja Netflixistä kaikenlaista. Koiran kanssa köllöttely best, mikäs tässä. Velkahelvettiä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti