tiistai 9. tammikuuta 2018

Sähkön ennakkotilaus!

Sain painofirmasta tarjouksen ja ajattelin, että jos joku olisi kiinnostunut ostamaan omansa ennakkoon, niin saan ne aina nopeammin käpäliini, mutten menee ainakin muutama viikko. Sähkö on siis eräänlainen päiväkirjamainen, proosarunollinen ja kuvitettu tekele, 88 sivua, A5 koko. Se sisältää runoja sähkövaloista ja pimeydestä, mekaanisista hyönteisistä, tehdaskaupunkien rytmistä, olemassa olon rikkinäisestä koodista, kauppareissuista viisi minuuttia ennen kello yhdeksää, Lahdessa elämisestä, nisteistä, huumeista, jumalista ja romusta. Tämä ja Katoaminen ovat vahvasti yhteen linkittyneitä, minun Eraserheadini. Se on kai ennemmin omanlaisensa albumi, kuin runokirja varsinaisessa merkityksessä. Tuli tässä mieleen, että sen vertailukohta voi löytyä Burroughsista, vaikken ole sitä suoraan ajatellutkaan. Tuli vain mieleen eräs Cut To Fitin vanha levyarvostelu, jossa aloitettiin sanoilla "The Beatnicks of Grindcore are back!" tai jotain sinnepäin. Silloin mietin, etten oikeastaan samastu beatnickeistä kyllä muihin, kuin Bukowskiin ja Burroughsiin, jotka molemmat kokivat kyllä olevansa sen touhun ulkopuolella. Kerouac etenkin oli niin täysi uuvatti, etten ole saanut mitään kirjaa kovin pitkälle. Burroughs on kyllä rautaa. Se on varmasti valunut läpi kirjoittamiseenikin, vaikken sitä aktiivisesti ajattelekaan. Hienoa vain silti, jos voi käydä samoin kuin itsellänikin on käynyt monien kirjailijoiden kanssa, että toinen johtaa aina taaksepäin historiassa, omien innoittajiensa ääreen. Niin tämän homman kuuluu toimia.

Jos haluat tukea tätä touhua ja tilata Sähköä kotiin, voit joko laittaa mailia tuonne noin, tai jos et halua jutella, voit vain maksaa 10 euroa tilille:
FI88 5336 0120 0261 78
Jere Kilpinen

Laita viestikenttään SÄHKÖ ja nimi ja osoite, niin postitan ne heti, kun saan ne omiin käsiini.  Nyt pitää mennä nukkumaan, koska huomenissa alkaa taas rottaralli ja koulussa nollailu. Pari kuukautta lähinollailua enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti