sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Lopunajat

Olen edelleen hämmentynyt tästä tilasta, jossa ahdistus ei tunnu olevan läsnä aivan joka hetki, vaikkakin se ehkä tekee jo tuloaan takaisin. Olen koittanut nauttia tästä, mutta huomaan isomman aikaa vain ajattelevani, että kohta se varmaan kosahtaa niskaan taas. Olen miettinyt monenlaisten asioiden tekoa, taulujen tai musiikin, mutta tuntuu ettei mikään oikein suju muuten kuin ehkä korkeintaan ihmisten kanssa livenä soittaessa. Ja ihmisten saaminen treenikämpälle on aina hankalaa. Mutta ensi viikolla sitäkin on toivottavasti tiedossa. Ensi kuussa muutan Sopenkorpeen ja sitten matka treenikselle lyhenee, se on mantra jota toistelen itselleni, että maltan olla kävelemättä sinne saman tien. Yritän hillitä itseäni musiikin kanssa, koska juuri nyt tuntuu turhalta tehdä levyjä, joita kukaan ei kuuntele ja olen näemmä jossain aallon pohjassa tämän asian kanssa nyt. Kyllä se pakottava tarve sieltä sitten taas tulee. Yleensä kun sanon näin, se tulee seuraavana päivänä, mutta aivan sama vaikkei tulisi tänä vuonna kertaakaan. On tässä onneksi tekemistä muutenkin.

Koska digiaika ja tietokoneet ovat pettureita ja kusettajia, olen taas menettänyt ison osan levyistä koneellani, käytin osan illasta Swansin levyjen rippailuun ja The Seer jämähti soittimeen. Ostin sen Cardiffissa ollessani 2012, enkä osannut yhtään odottaa, että se tulisi kolahtamaan minuun niin kovaa. Se on yksi eniten itseeni vaikuttaneista levyistä, sanoisin jopa, että se taitaa olla minulle tämän vuosikymmenen paras levy. Se tiivistää täydellisesti sen maailmanlopun odotuksen, joka ihmismielissä pinnan alla kuohui tuona vuonna, ja vielä enemmän sen tylpän tyhjyyden ja hiljaisuuden, jonka tuo maailmanloppu jätti kun ei tapahtunutkaan. Se oli merkillinen vuosi. Kirjoitin tuosta päivästä yhden runon Sähköönkin, luin sen instagramin videoon illalla, löytynee sieltä jos kiinnostaa. Samoin kuin viimeaikojen vesiväri- ja mustemaalaukset.

Koitan ottaa psyykkestäni tolkun ja löytää jonkinlaisen selkeyden tähän epämääräisyyteen. Toivottavasti se tapahtuu nopeasti, suuntaan tai toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti