maanantai 22. tammikuuta 2018

Käki elää!

Eilinen keikka meni loistavasti muutamista teknisistä hankaluuksista huolimatta, wurlitzer taisi kärähtää heti keikan alussa, vaikka soundcheckissä toimikin ihan hyvin, enkä suoranaisesti usko, että yhden watin ledikään sitä olisi käräyttänyt. Niin vain kuitenkin kävi ja tuli kannettua sitten puolentoistatonnin ja muutaman kymmenen kilon rekvisiittaa huvin vuoksi Helsinkiin ja takaisin. Onhan se nyt saatanan komea värkki vaikkei toimisikaan. Yllättävän vähän harmittaa vaikka se olisi kosahtanutkin, romu on romua ja romua voi korjata, ja jos ei voi, siitä voi rakentaa jotain uutta. Uskoisin, että saan tuosta keikasta ehkä ääni-, ja videomatskut itselle, siitä voisi vääntää livekeikan youtubeen, koska se nyt oli tuollainen kokonaisuus, yksi pitkä ääniusva ennemmin, kuin settilistallinen biisejä. Kuten sivupaneelista voi huomata, tässä napsahti myös muutama suunnitelma aika nätisti samaan aikaan paikalleen ja keikkoja tuli kevääksi sen verran, ettei jaksa vituttaa oikeastaan mikään.

Eilisistä bändeistä itselle ehdottomasti kovin ylläri oli Loud Lights, jonka olisin napannut heti vetämään Torveenkin, ellei bändillä olisi nyt puolen vuoden keikkataukoa. Syksyllä tosin järkkään varmasti jotain, koska sen verran hyvä meno oli . Koko porukalla oli vaan helvetin hyvä drive soittamiseen, soundi oli sopivasti efektimuhjua ja suttua ilman, että se olisi ollut pelkkää menneisyyden pastissia, ainakaan omaan korvaan.Se on noissa psykehommissa niin helppo tie nostalgisoida jotain sellaista, missä ei ollut koskaan osallisenakaan, rakentaa utopioita mielikuvien kautta. Siinä kai se on isoin ero noiden omien hommien kanssa, että ne ovat aina vain hetkessä elämistä. Soundeissakaan ei varta vasten yritä hakea oikeastaan mitään muuta, kuin sopivasti erilaisia mielikuvia itsessä nostattavia juttuja, ja jousikaikukitara vaan tuntuu menevän suoraan sieluun asti aina, niin sepä se pääasiallinen työkalu silloin on.  Nyt saa onneksi viedä sitä ihmisille niin paljon kuin jaksaa soittaa, mikä on aika helvetin nautinnollinen tilanne. Tulkaahan pällistelemään kun mahis on!

Ensi viikon ohjelma on koulun puolesta melko epäselvä, mutta toivon, että huomenna on aikaa tehdä kouluhommia, koska onnistuin kotona rikkomaan jo toisen hiiren ehkä kuukauden sisään, ja tämä alkaa olla raivostuttavaa. Miksi kaikki pitää tehdä nykyään niin saatanan huonosti? No, ei kai sille mitään mahda. Kaikki vähänkin tarkempaa lapasta vaativat hommat on vain tehtävä koululla, eli siellä saa istua vähän pitempää päivää nälässä, kuin tähän asti. No biggie.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti