tiistai 30. tammikuuta 2018

Juoksemista ja maalaushommia.

Aina toisinaan miettii, miksei käy juoksemassa ennen iltaa ja niin sanotusti ihmisten aikaan, mutta kun tuossa kahdeksan aikaan kävin juoksemassa tuolla pakokaasujen ja liikenteen seassa, niin kyllähän se lähinnä vitutti, aivan paskaa touhua. Kyllä juokseminen on itselle nimenomaan sitä, että siinä on yksin maailmankaikkeuden kanssa, tyhjässä maailmassa, jossa kukaan ei kävele vastaan, musiikki kuljettaa mielen muualle ja sitten juostaan keho niin loppuun, kuin vain pystyy. Se on sen perimmäisen tarkoitus, ei edes lihaskunto tai muu treeni, se on jonkinlainen henkinen mieli-ruumis-synkronisointi joka tapahtuu vain sen kautta, että molemmat tyhjennetään täysin. Sen saa myös grindcorekeikasta, mutta kun niitä nyt sattuneesta syystä on vähemmän, täytyy juosta enemmän.

FOOL.


Nyt ajattelin ehkä maalailla enemmänkin, vaikka se onkin Suomessa talvisin aivan haistapaskahommaa, kun valoa on jopa vähemmän kuin jehovien kokouksissa. Pitempään on ollut myös sellainen olo, että kaikki on paskaa, eikä mikään suju, mutta kun laittoi Swansin Greedin soimaan niin kaikki hajosi taas palasiksi juuri niinkuin pitää ja näin aika äkkiä mitä olin tekemässä. Tuo ruosteen värimaailma on vain niin oma ja puhutteleva, minkä lisäksi nautin suuresti siitä faktasta, että sen aallonpituus tekee siitä täysin mahdottoman valokuvattavan ja jopa vaikean katsottavan, että itselleni rakas käyttäjävihamielinen aspekti on olemassa. Olen kyllästynyt maailmaan, jossa ihmisille täytyy tehdä helppoja ja mukavia asioita, jotka voi kuluttaa nopeasti ja hylätä välittömästi. Tämä on taidetta, joka sulkee jo lähtökohtaisesti sellaisia kokemuksia hakevat ihmiset ulos, mutta antaa mahdollisesti jotain niille, jotka jatkavat kärsivällisesti tuijotella sen syvyyksiin. Sellaiset tekeleet ovat antaneet itselleni eniten, joten miksi en siis maksaisi  sitä eteenpäin (vammainen anglismi) ja antaisi muille mahdollisesti vastaavia kokemuksia? Pitäkööt design-innovaatio-sössönsöö-ihmiset kivan ja helpon maailmansa. Minulle on enemmän käyttöä täällä. Toki voin tehdä helppoja ja nopeita biisejä kaikenmaailman infografiikkavideoihin ja mainoksiin, kun vartin duunista saa viisikymmentäkin euroa, niin kyllä siinä on tuntiliksa kohdallaan.

Ja rahalle on nytkin tarve. Jos taulut tai muut nappaa, nyt on se hetki jolloin niitä kannattaa tilailla. Runokirjojen lasku tuli, ensi kuussa pitää kaivaa takuuvuokra, kämpän vuokra, sekä maaliskuuta varten uuden kämpän vuokra. Olin aina huono matikassa, mutta meikän laskupäällä se on liian paljon rahaa. Saa nähdä taas miten helvetissä sitä kaikesta selviytyy, mutta eipä täällä nälkään kuole. Kai.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti