perjantai 20. lokakuuta 2017

veistoksia.

Koitin tuossa vähän väkerrellä veistoksia ennen lähtöä. Ensimmäinen on Nälkä ja toinen on Tutkielma Aasista. Savi oli vähän sellaista jämäkampetta, jonka kanssa saa olla helvetin nopea, koska kaikki pienemmät palat kuivuvat saman tien, minkä lisäksi osa siitä voi kuivua nopeammin sisällä ja siinähän murtuu sitten. Onneksi oli rautalankaa toiseen, tuon aasin kanssa vielä hieman hirvittää että miten paljon se murtuu, muttei ole mitään mitä ei locktite korjaisi.
Huomenna pitää sitten istuskella taas koko päivä busseissa ja junissa, menen Kankaanpäähän, siitä sunnuntaina Harhakuvia-treeneihin Helsinkiin ja sieltä tiistaina Budapestiin. Pitäisi vain keksiä missä majoittuu pari päivää Helsingissä, kun ei ole varaa junailla edestakaisin.  Tänään tuli sitten äkillinen oivallus, että tässähän pitää syödä jääkaappi tyhjäksi kaikesta, kun on toista viikkoa reissussa. Tungin sitten melkein koko jääkaapin naamariin tässä iltapuhteiksi. Saa nähdä miten hyvin nukuttaa.

Koulussa aletaan duunailla loman jälkeen dokumenttia Sopenkorvesta. Se on kyllä monenkin dokumentin arvoinen paikka, mutta koitetaan saada siihen tungettua kaikkia taidejuttuja, joita tuolla duunaillaan. Tarkoituksena olisi kuvata bändejä ja musiikkiakin, ja tehdä kouluversion lisäksi ehkä ihan oikea, pitempikin leikkaus aiheesta. Vaikka koko homma tuntui aluksi ahdistavalta, innostui koko porukka sentään tästä aiheesta niin paljon, että luotto on kova. Helvetin hyvä tulee. Sopenkorvessa on tullut pyörittyä suht absurdisti kohta puolet elämästä, soittamassa, roudailemassa, sosialisoimassa hylättyä romua, vaikka mitä. Se on helvetin inspiroiva ympäristö, siltä koko maailma näyttäisi jos minä saisin päättää. Ruoste ja romu on kaunista. Samaan aikaan keskustassa jyrättiin Malskin taidepanimon vieressä ollut viimeinen muistomerkki siitä romuluisesta pihasta, jossa Lahdessa asumisen alkuaikoina istuin monta yötä miettimässä juttuja. Haistakoon Lahen kaupunki paskan, toivon että ne kerrostalot homehtuu ja mätänee vuodessa eikä ketään kiinnosta muuttaa niihin. Sen jälkeen ne voi lanata saman tien ja jättää rauniot siihen niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti