torstai 5. lokakuuta 2017

Piirrustuksia. Näyttelyn avajaiset myös tänään


Inktoberin ajatus käsittääkseni on töherrellä mustepohjaisia töitä annettujen tehtävänantojen mukaan, tai jotain sinne päin. Tässä nyt on tullut töherreltyä näillä muutenkin, vaikka pitäisi ostaa lisää musteita kun ne alkavat loppua, mutta sen aika on sitten, kun on enemmän rahaa. Vuokraongelma sentään ratkesi. Kiitos kaikille ihmisille, osallistuitte tai ette, olette ihania olemassa jo ihan siksi, että olette siellä. Ei ole kenenkään tehtävä elättää minua, ja otan kaiken tuen vastaan kiitollisena ja nöyränä. Nyt pysyn ehkä taas kuukauden päivät hengissä. Tai ainakin viikon-pari, koska tässä pitää ravata Helsingissä nyt taas vähän.

Aloin tuossa lukea Kafkan Oikeusjuttua, jonka käännös on yllättävän hyvä, vaikka tosin olisi saanut hakata vähän useammin entteriä, kuin kerran kahdeksassa sivussa. Tätä lukiessa tulee kuitenkin vahvasti sellainen fiilis, että tekee mieli lukea Metamorfoosi uudestaan. Se on ehkä kauneimpia kirjallisia tuotoksia joita olen elämäni aikana lukenut, ja ehkä täydellisin kuvaus eristysestä ja yksinäisyydestä jonka olen lukenut. Kun sen luin briteissä melkolailla pääni sisällä eristyksissä elellen, koin sen melko voimakkaasti. Hienoa kampetta Kafka kaikkinensa, vaikka ainakin suomenkielisten laitosten lukeminen on helvetin raskasta touhua. On se silti vaivan arvoista.

Tänään kello 18.00 on siis vihdoin ja viimein maalausnäyttely auki yleisölle. Tauluja voi mennä katsomaan heti kun baari aukeaa, kuuden aikaan sanon moi ja alan soittaa. Seitsemältä alkaa baarin oma pubivisa, joten siihen mennessä pitää olla romut siivottu helvettihin. Tulkaa mikäli pääsette.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti