maanantai 2. lokakuuta 2017

Näyttely lähenee.

Tänään kävin pystyttämässä näyttelyn ja viemässä teoslistan. Siitä puuttuu hinnat ja mietin, että eiköhän se ole fiksumpi katsella jokaisen duunin pohjalta ihan henkilön itsensä mukaan sitä hintaa, jos kukaan muka tahtoo mitään ostaa. Vahva odotus ja oletus on, että ei. Avajaiset ovat siis tämän viikon torstaina, 5.10 kello 18.00. Ei siinä kauaa mene, mutta vähän ajattelin kitarajumitusta soittaa siihen kaiken kaveriksi, ja otan runokirjaa ehkä mukaan myös. Ja levyjä. Jos joku tahtoo tukea eloa sen verran. Saa nähdä. Nyt on kuitenkin kaikki hyvällä mallilla, jos taulut pysyy seinillä. Olen siihen tyytyväinen, kokonaisuus on ehjä ja toimiva ja sain kuulla sitä tuijottaneilta, että hyvin futaa.

Edorfin levy tuntuu toimineen jonkinlaisena terapeuttisena ja auttavana kätenä, sellaisena tukena jonka tarvitsin juuri tässä kohtaa elämääni. Se on auttanut minua miettimään ja käsittelemään tätä olemassaolotouhua taas hetkellisesti vähän järjellisemmässä mittakaavassa. Saa nähdä kauan tämä taas kestää, mutta olen tästä kiitollinen. Olen itkenyt tuon levyn kanssa ehkä enemmän kuin vuosiin, se on ollut puhdistavaa. Eihän maailma reilulta tunnu tuotakaan vasten. Ei mitenkään päin. Tuo levy on täynnä niin voimakasta lyriikkaa, ettei sitä luultavasti tule vastaan ihan heti muualla. Siitä vahvimpana näyttönä ehkä Nimeni On Ei Kukaan, joka on alusta loppuun osoitus suorastaan typerryttävän vahvasta tahdonvoimasta. Mieletöntä kamaa.

Viimeaikoina kirjojen lukeminen on jäänyt internetin takia vähemmälle. Ja myös aiemmin mainitsemani ahdistuksen. Pitänee kuitenkin skarpata tämän asian kanssa tässä näin. Löysin kirpputorilta Kafkan Oikeusjutun, jota en muistaakseni ole lukenut ikinä. Heti alusta tuli jo mieleen ne samat itä-eurooppalaiset kämpät, joita muistan kelanneeni edelliselläkin Kafkan lukukerralla, sellaiset vähän vetoisat ja korkeat, kunnon betonikopit joissa lämpöpatteri suhisee nurkassa. Ehkä tämä ajatus lämpöpatterista saa edes jatkamaan, kun tässä kämpässä tuntuu taas olevan niin kylmä muuten. Nyt taidan kerrankin mennä ajoissa maate. Jos maltan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti