perjantai 14. heinäkuuta 2017

Junk MagicTein tässä vielä toisen levyllisen vaeltelua. Tämä tuli ulos todella vapautuneesti ja hienosti, ajattelin, että nämä saattavat olla sellaista musiikkia, josta kukaan ei tajua oikein mitään tai joka ei toimi kenellekään, mutta josta minä pidän todella paljon. Minulle nämä ovat kauniita ääniä, sellaisia jotka harhailevat jossain mielen käytävillä vailla sen selkeämpää suuntaa, harhailevat aikansa kunnes löytävät tien ulos, jonnekin muualle. Nämä ovat romua, jota kukaan muu ei tahdo, joten ne tulevat minun luokseni, minun tajuntaani ja pääsevät ulos sen kummemmin yrittämättä, ilman suurta vaivaa.

Tällaisen soittaminen tuntuu siltä, että maailmassa on edes yksi asia, jossa voin olla edes auttavasti hyvä. Osaan hypnotisoida, rakentaa äänimaailmoja tyhjästä ja sitten hukuttaa ne siihen samaan tyhjään, tämä on ainut duuni jonka voisin kuvitella osaavani huutamisen ohella, harmi vain ettei kummastakaan luultavasti koskaan makseta minulle liksaa. Eikä sen ole niin väliksikään, kunhan pysyn jotenkin päin hengissä. Voin myös tehdä mitä tahansa duunia, johon ei sisälly töiden keksimistä, vaan tekemistä, ja kun työt on tehty, lähdetään vetämään, eikä jäädä vahtimaan kellokortteja. Se on turhauttavinta mitä voin kuvitella.

Yritin tehdä enemmänkin musiikkia, mutta pitää osata myös tunnistaa, milloin käsistä alkaa valua vain paskaa ja lopettaa siihen. Tämän jälkeen se raja tuli vastaan. Aika siivota romut pois jaloista ja katsella vaikka studioduunivideoita youtubesta vaihteeksi. Niistäkin oppii kyllä melko tehokkaasti kaikenlaista näistä duuneista tekemisen ja mikittämisen ohella. Jos jotain olen oppinut, niin rumpumikittämisen. Osaan pistää täyden läjän mikkejä, mutta myös kolmen-neljän mikin systeemeitä ja jopa vähän tajuan niiden equttamisestakin jotain. Tai ylipäätään tuntuu, että ymmärrän nyt, mitä työkaluilla oikeasti kuuluu tehdä sen sijaan, että lätkin niitä vain sokkona vähän joka puolelle. Kai siitä jotain hyötyä on tulevaisuutta ajatellen.

Lauantaina soitetaan pitkästä aikaa Cut To Fitin kanssa. Sopenkorvessa soitetaan Teurastamohässäköissä, meidän soittoaika on kai varttia vaille seitsemän, mutta on siellä bändejä jo kahdestatoista eteenpäin. Omat eväät mukaan, hyvä tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti