perjantai 9. kesäkuuta 2017

Oppipoika-aika alkaa.

Aloitin tänään työharjoittelun ja pääsin heti duunailemaan kaikenlaisia käytännön juttuja, joita oppii vain tekemällä, kuten rumpujen täysmikittäminen ja miksaaminen, sellaisella vähän ammattimaisemmalla otteella, kuin kolmen mikin ristiinräiskimisellä ja miksaamisella. Toki pidän siitä paljon enemmän, kuin hifistelystä, mutta tämä on vähän sellaista yleissivistystä, ettei tarpeen vaatiessa mene joskus sitten sormi ihan totaalisen suuhun. Uutta infoa tuli sen verran, että hetken aikaa saa sulatella, mutta sain tuossa nauhoiteltua vähän kitaroitakin jo, että on jotain mitä räpläillä huomenissakin. Pitää kohta varmaan nukkuakin pari tuntia, ettei mene 24 tuntisiksi päiviksi.

Tällainen touhu on mielenkiintoista, koska olen aina tykännyt studiohommien vakoilusta ja ihmettelystä. Olen katsonut about jokaisen making of dokumentin joka on vastaan kävellyt ja jossa on ollut pienikään mahdollisuus minkäänlaiseen omalaatuiseen touhuiluun. Eli siis aika monet hevilevyjen jynkytyskitaranauhoitukset on jääneet katsomatta, koska niissä harvemmin pyörää keksitään. Toisaalta vaikkapa suomalaisissa puulaakihevistudiodokkareissa on sitten taas omanlaisensa viihdearvo, ja tehtiinhän me yksi sellainen suhteellisen turha studioraportti itsekin. Eipäs kun kaksi. Kadun molempia.Sitä aina ajattelee, että nyt saadaan jotain tärkeää kuvattua, mutta sitten kaikki keskittyminen menee oikeasti nauhoittamiseen ja talteen jää vaan pari tyhjän nauramista kuuntelupuolelta ja niistä sitten koostaa pari vaivaannuttavaa minuuttia.

Kesän "asun" nyt sitten kai enimmäkseen Helsingissä. En suoraan sanottuna pidä tästä kaupungista kovinkaan paljoa, vaikka täällä paljon kavereita ja tärkeitä ihmisiä asuukin. Ei pidä siis ottaa minään henkilökohtaisena loukkauksena, etten pidä kaupungista. Suomessa vain on paljon miellyttävämpiäkin kaupunkeja. jos nyt esimerkiksi vertaan sitä, miten hankala minun oli löytää Lauttasaareen menevä bussi verrattuna siihen, että navigoin meidät aivan ummikkona Budapestin julkisliikenteellä lentokentälle, niin onhan tämä vähän tyhmästi järjestetty. Tai ei ihan vähänkään. Mutta toisaalta nyt kun tiedän mistä bussi lähtee, ei siinä ole mitään ongelmaa. Eli ehkä se vain nälkäisenä kiukutti. Kynnetkin olisi pitänyt leikata. Harmin paikka. Nyt ehkä nukun vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti