torstai 9. maaliskuuta 2017

Yölentoja matalalta.

Maailma on kaunis ja hieno paikka. Makaan sängyssä eikä nukuta yhtään, turhauttaa vain vähän. Pyykit kuivuvat olohuoneessa, mistä syystä siellä oli niin kylmä ja kostea olla että ajattelin tulla ajoissa nukkumaan. Vaan eihän siitä mitään tule. Vihaan tätä pyörimistä. Vihaan nukkumista ison osan aikaa. Se on elämän hukkaa, ainoan havaintopohjaiseen kokemukseen perustuvan olemassaolon hukkaamista ja toisinaan juuri se puoli tekee nukkumisesta, tai oikeammin sen ajattelusta vähän ahdistavaa. Eniten vihaan sitä, jos tulen nukkumaan kun en ole väsynyt, kuten nyt. Tekisi mieli melkein pukea päälle ja mennä laittamaan tietokoneet ja muut helvetinmyllyt takaisin päälle sen sijaan, että makaisin tässä odottamassa sitä että ajatukseni kerkeävät kiihdyttää itsensä siihen pisteeseen, että lievä ahdistus muuttuu paniikkikohtaukseksi, jonka tiedän kuitenkin lähes väistämättömäksi.

Tänään oli silti hyvä päivä. Kävimme Cedrikin kanssa tekemässä muutaman tunnin mittaisen läjän musiikkia, joka tekisi mieli julkaista aikapitkälti sellaisenaan, koska siinä on koko ajan oma juttunsa. Se oli juuri sitä, mitä sattui ulos tulemaan. Olemassaoloa ilman ajatusta, kolmen ja puolen tunnin meditaatio. On ihmisiä joiden kanssa soittaessa kaikki vain natsaa. Ensimmäisestä yrityksestä lähtien on tiennyt, ettei tarvitse kun laittaa nauhoitus päälle,kaikki on jo valmista. Se on parasta. Sitten taas tiedän, ettei se ole itsestäänselvyys. Riittävän paljon on tullut soitettua myös sellaisia juttuja, jotka eivät johda yhtään mihinkään eivätkä tee oikein mitään kenellekään. Kädenlämpöistä kamaa. Senkin tunnistaa heti. Toki joskus voi ottaa oman aikansa, ennen kuin tajuat mikä on jonkin tietyn kokoonpanon juttu ja mitä sillä pitää lähteä tavoittelemaan, mutta toki parhaita hommia on nuo jotka vain lähtevät heti.

Huomenna ajattelin pitää vapaapäivän. En tee mitään. Kun muutamana päivänä kanniskelee noita soittoromuja kilometritolkulla edestakaisin, osaa arvostaa myös päiviä jolloin ei tarvitse tehdä mitään. Huomenna on sellainen. Nyt koitan kai löytää sen kuuluisan unen pään jostain, vaikka tiedänkin sen olevan hukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti