tiistai 28. helmikuuta 2017

Void Cruiser teki levynVoid Cruiser leipoi melkoisen mukavan ja miellyttävän levyn, joka on onneksi jo nyt tullut noteeratuksi vähän paremmin, kuin edellinen. Toisaalta tämä on kyllä parempi levykin, että sikäli. Tuntuu aina hyvältä nähdä, kun läheiset ihmiset saavat sen mitä ansaitsevat, tai ainakin pääsevät kiinni siihen. Tuntuu, että tänä aikana kaikki on pienessä murroksessa, kun sosiaalinen media kalibroituu koko ajan vaan enemmän ja vahvemmin maksettuihin mainoksiin ja isojen firmojen vitun paskoihin meme-yrityksiin. Ihmiset elävät silti vielä vanhassa maailmassa, jossa luottavat siihen, että tuota kautta voi löytää jotain orgaanisesti ja sattumalta, mutta algoritmit ovat rajanneet sattuman melko pitkälle pois siitä tapahtumaketjusta.  Sitäkin vasten on hieno nähdä, kun joku pääsee vahingossa sen systeemin läpi ja onnistuu saamaan ihmisten näkyville jotain sellaista, mikä ei ole tuosta maailmasta.

Aloitin bänditouhut melko pitkälti näiden ihmisten kanssa ja parin kanssa soitan samassa bändissä tälläkin hetkellä. Pitkään yksi näistä tuntui olevan todella hukassa ja eksyksissä, ja sitä vasten tämä levy tuntuu minulle vieläkin tärkeämmältä, koska siinä soi tietynlainen nöyryys, jota ei edellisen levyn aikaan ollut. Se tuntuu tasapainoisemmalta ja ennen kaikkea muuta omaehtoisemmalta kuin edellinen, joka toki teki tehtävänsä siinä, että sillä sai Argonautan sopimuksen ja sitä myöten ehkä vähän enemmän itsevarmuutta lähteä omille teilleenkin.

Tavallaan on hienoa, miten tässä on olemassa vieläkin sellaisia juttuja, jotka ensimmäisellä levyllä paistoivat ehkä liian "radio Rockina" korvaan välillä, mutta äänimaailma ylipäätään on niin erilainen, ettei niitä ajattele siitä lähtökohdasta enää. Kaikin puolin siis onnistunutta kasvua, eikä voi muuta kuin taputtaa olalle ja todeta, että hyvä jätkät! Etenkin viimeisenä oleva J. Karjalaisen Maailman Kallein Kaupunki toimii juuri albumin lopettajana niin hyvin, ettei paremmasta väliä. Vaikken yleensä ole niin covereiden perään, etenkään noin tärkeällä paikalla levyllä, tuo on kyllä onnistunut todella hyvin. Hyvä levy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti