sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Teksteistä ja tulevasta

Olen tässä nyt auttanut yhden ystävän runokokoelman kanssa, toimittanut kai jonkinlaista toimittajan virkaa ja miettinyt mitkä jutut palvelevat kokonaisuutta parhaiten. Sitä on ollut suhteellisen helppo tehdä, kun teksti on niin helvetin vahvaa, että saa lukea karvat pystyssä koko ajan. Se on hyvä mielestäni jo lähtökohtaisesti merkki siitä, että on aika hyvä kokoelma käsissä. Tuntuu jotenkin isolta kunnialta olla auttamassa tällaisessakin. Tuntuu lähtökohtaisesti kunnialta aina kun ihmiset pyytävät "tuottamaan" jotain omaa juttuaan, oli kyse sitten äänestä, kuvasta tai jostain tällaisestä. Tulee nöyrä olo ja sellainen fiilis, ettei saa kusta sitä hommaa. Koittaa tehdä oman osansa mahdollisimman hyvin ja tarkasti.

Tätä kautta olen tässä nyt katsellut ja miettinyt omaakin kirjoittamista ja etenkin tulevan levyn tekstejä tarkemmin.  Onhan sitä tullut tässä yhteydessä ruodittua niitä enemmänkin, mutta mitä enemmän niitä käy läpi, sitä enemmän ne tuntuvat kertovan siitä miten ajattelen tästä kaikesta. Se ei ole välttämättä kauhean iloista ja hauskaa tekstiä, mutten oikeastaan mahda sille mitään vaikka yrittäisin. Koska ne käsittelevät niin paljon tajuntaa, kasvamista ja ruostumista, tässä lihan vankilassa kulkemista ja hidasta kuolemista, päätin olevan jotenkin sopivaa, että tuo levy tulee ulos perjantaina 14. huhtikuuta, kun olen ollut tässä maailmassa 28 vuotta.

Koitan saada siihen mennessä sekä CD:n, että kasetin pihalle, mutta CD kerkeää ainakin tuohon mennessä. Lisäksi se löytyy Spodifaista ja muista vastaavista silloin myös.  Jos levyn tilaa ennakkoon, laitan kymmeneen ensimmäiseen ainakin jotain ylimääräistä matkaan. Tai niin moneen, kuin ennakkotilauksia nyt ylipäätään tulee, en usko, että niistä nyt maili tukkoon menee. Koitan tässä jossain välissä vääntää jonkinlaisen "trailerinkin" siitä, ennen kaikkea siksi, että eilen tuli kuvattua lähteellä sen verran kaunista matskua, että mielellään sitä käyttääkin jossain. Hieno paikka. Suosittelen käymään, kunhan olette kunnolla, ettekä sotke siellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti