perjantai 17. helmikuuta 2017

Animaatiohommia

Ostin juuri lentolipun, joten Cut To Fitin tämän vuoden rundi alkaa olla sitten kai jotensakin tosiasia. Pari ylimääräistä päivääkin piti ottaa, kun oli halvemmat lennot, joten voi kikkailla Budapestissa sitten vähän rennommin. Maksoin myös lähes viimeisen hammaslääkärilaskun, odotettavissa on vielä viime käynti sekä tuleva toisten viisaudenhampaiden poisto, mutta muuten aletaan olla kuivilla. Hampaatkin on noita viisaudenhampaita lukuunottamatta vielä suussa, eli tässähän ollaan voiton puolella. Näillä näkymin saatan huhtikuussa olla niin rahoissani, että pystyn tekemään kasetteja tai levyjäkin, saa nähdä kumpaan riittää rahat.

Viimeyönä tehdessäni noita biisejä sain myös jotensakin selkeän vision stop motion-animaatiolle. Kun meillä nyt koulussa on kuvakerronnan kurssilla tarkoitus tehdä kuvakerronta-animaatio, eikä sen ole tarkoitus olla mikään After Effects-treeni, niin mietin saisinko vaihtaa oman puutarhatonttuhommani siihen, kun nyt käytännössä tein sen jo melkein valmiiksikin. Eli siis kuvasin koko paskan tänään, oma kone ei oikein riittänyt sen pyörittämiseen, joten huomenna menen koululle editoimaan sitä, kun on sinne asiaa muutenkin. Jos saisi sen vaikka siihen pisteeseen, että voi kotona keskittyä sitten musiikin tekemiseen. Illasta ajattelin mennä katsomaan Hexvesselin ja Death Hawksin ja kirjoitella niistä jotain Lahen aikoihin.

Vaikea koittaa tiivistää tuota animaatiota mitenkään yhden teeman lauseeseen. Huomenna pitäisi esitellä se opettajalle jollain yhdellä teemalla. Periaatteessa sen ytimessä on se, että kehitystä ei voi pysäyttää, eikä evoluutio pysähdy kenenkään kohdalla odottamaan, mutta ne on ilmaistu kryptisemmällä tavalla, joka ei välttämättä välity. Pintatasolla se taas on Mark Twainilainen "Ihminen on toiselle susi"-henkinen juttu, jossa kukaan ei selviä hengissä. Toisaalta se taas on uskonnon ja tieteen taistelu, mutta oikeastaan kaikki näistä ovat tulkinnanvaraisia, enkä tahdo aivan kokonaan sössöttää sitä auki jo ennen kuin olen saanut sen valmiiksi. Siinä on varmasti myös ulottuvuuksia, jotka tajuntani on tehnyt valmiiksi, mutta joita minä en ole kerennyt vielä huomatakaan. Eiköhän se siitä, kun pääsee leikkauspöydälle ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti