sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Laulut kukkii pikkuhiljaa taas.

Kävin eilen katsomassa Kari Tapiiria Tirrassa, kun minua usutettiin kirjoittamaan siitä jotain Lahen Ajat-sivustolle. Saa nähdä meneekö läpi, jos ei, niin laitan sen sitten tänne kai. Oli kyllä hyvä keikka, ostin levynkin, vaikka viimeiset ruokarahat menivät melkein suoraan kädestä käteen, mutta oli tämä kyllä sen arvoinen. Joskus muutamia vuosia sitten muistan kuulleeni Maailmanpyörän ja silloin joku siinä muka ärsytti, nyt en tiedä mikä se muka on ollut, kun tuo lauluhan on aivan helvetin hieno laulu.  Ehkä se oli terve annos nuoren miehen kateutta, vaikkei se helmasyntinä itselleni tavallisesti olekaan. Nimikin on toki saattanut vieraannuttaa, oli se eilenkin jotenkin vaivaava asia siihen asti, että seisoin keikalla ja annoin musiikin viedä. Siitä tuli juuri niin hyvä fiilis, kuin keikasta pitää tulla.

Ennen kaikkea tuo keikka ja nyt pari päivää pyörinyt J Mascisin Different Shades of Why tuntuvat palauttaneen päässä jotenkin ajatuksen ja uskon laulun voimasta. Olen jahdannut jotain suurta ääntä sellaisella raivolla, että kaikki sanat ovat tuntuneet lähinnä rajoittavilta ja rajaavilta, turhilta tahroilta siinä äänessä, mutta pikkuhiljaa heräilee taas ajatus siitä, että voisi ehkä alkaa tehdä taas perinteisiä laulujakin. Toisaalta jos tutkii discografiaa taaksepäin, huomaa tämän olevan aina keväisin kukkiva asia. Joka kevät olen tehnyt jonkinlaisen laulujen varassa kulkevan levyn. Minusta on tuntunut vain, että kirjoittaminen on ollut yllättävän hankalaa. Lyyrinen kirjoittaminen siis. Pitää kirjoittaa niin paljon turhaa paskaa pois, että karstat lähtee, ettei ole ollut oikein aikaa tehdä niin. Nyt toisaalta olisi pari päivää aikaa keskittyä kirjoittamaan. Voisi lähteä illasta ehkä istumaan ihmisten ilmoille ja kirjoittelemaan, jostain syystä baarissa kirjoittaminen sujuu, ehkä sitä ympäröi itsensä muiden ongelmilla joista ammentaa silloin, kun omat ongelmat ovat lähinnä eksistentiaalisia ja vähemmän samastuttavia..

Eilen tein myös tällaisen nestevideon tuolle kitara-ambient biisille Reflections. Siitä tuli mielestäni hyvä, geometriaa ja nesteitä. Pyörteitä ja kohinoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti