maanantai 30. tammikuuta 2017

Keikka takana, viikko edessä.

Harhakuvien lauantain keikka oli taas niin hyvä, että heräsi nälkä soittaa muutama lisää, vaikka ymmärränkin, ettei se ole kauhean helppoa ja mahdollista tässä tilanteessa. Koitetaan nyt saada onnistumaan yksi keikka huhtikuulle, Tampereelle. Sen voimin jaksan ehkä sinnitellä sitten loppukesän ja keskittyä muihin juttuihin. Mietin, että minusta saa varmaan tosi mulkun kuvan kyllä noiden keikkojen yhteydessä, jos tulee sen jälkeen sitä jotenkin kehumaan. Tuijottelen lattiaa ja tokaisen kiitos tai jotain muuta vastaavaa. En katso silmiin tai keskustele aiheesta sen enempää, tai yritä rohkaista ketään muutenkaan mihinkään jatkuvaan vuorovaikutukseen. Se on aivan sitä, että tuo touhu on jotenkin pyhää. Muiden ihmisten mielipiteet eivät heilauta sitä suuntaan tai toiseen ja sen sanallistaminen voi vain pilata sen. Minä tiedän kyllä, milloin keikka on ollut hyvä. Se on hyvä silloin, kun katoan kokonaan. Jos niin ei käy, keikka on ollut keskinkertainen ja sitä myöten heikommasta päästä. Jos en pääse (nyt näkyy Jungit) kosketuksiin sen jonkin arkkityyppisen ja kollektiivisen olemisen muodon kanssa, se tietty katarsis jää saavuttamatta, ja sitä on sitten vain vähän soiteltu siinä niin.

Onnekseni saan soittaa nyt sellaisissa porukoissa, joissa tuo lunastus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Sellaisia bändejä, joissa henkinen yhteys on kaikin puolin niin vahva, ettei tarvitse jännittää ylimääräistä ja turhaa. Monet muusikot sanovat, että "kyllähän se pitää jännittää, tai muuten se ei tunnu miltään" - vähän joo ja ei. Isoin osa muusikoista jännittää turhaan ja vääriä asioita, sitä, soittavatko he oikein tai tykkääkö yleisö tai mitä nyt milloinkin. Sellainen jännitys, ainakin jos soitan samalla lavalla, ärsyttää. Se purkautuu ulos pidättäytymisenä ja sellaisena itsekontrollina, joka tuossa tilanteessa pitäisi nimenomaan menettää, jotta pääsee osaksi sitä jotan itseä ja yksilöä suurempaa.

Nyt pitää katkaista ajatus ja juosta kouluun jatkamaan ihmettelyä ja kikkailua. Tällä viikolla koulua onkin kaksi päivää, joten jää hyvin aikaa miettiä omia juttuja ja vääntää niitä mielensä mukaan. Ehkä jo tällä viikolla tulossa jonkinlainen pienimuotoinen teaser levystä. Tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti