tiistai 31. tammikuuta 2017

"Crowdfundingia" ja album writing monthia ja muita ameriikan ihmeitä.

Levyn kansitaiteet ja miksaus alkaa olla pikkuhiljaa jotenkin päin hanskassa, tai ainakin hahmo alkaa olla selvillä. Aletaan lähestyä sitä vaihetta, missä pitäisi olla rahaa tehdä levyt. Koska olen köyhä ja opiskelija, eikä crowdfundingit Suomessa oikein futaa, ajattelin nyt tehdä tällaisen pienimuotoisen version aiheesta. Ei tässä nyt mihinkään Wintersun-mittasuhteitten psykooseihin olla pärähtämässä kuitenkaan. Ajatuksena olisi siis se, että jos tekisin vaikka 3 kappaletta sadan euron (100 e) tilausduuneja, rahat olisi kasassa, saisin jopa maksettua ystävälleni vähän miksausavusta ja näkökulmasta sillä rahalla. Jos noita nyt tulisi vaikka neljä, niin sillä olisi kasettipainoskin jo maksettu, mutta sehän nyt olisi jo aika villiä. Ideana siis taulu, päätät värit ja mitä haluat siinä suunnilleen ehkä olevan (tai annat meikälle vapaat lapaset), kankaalle, isoin mitä satun kaupasta löytämään, kun noita metrisiä kankaita nyt ei enää tunnu missään olevan ainakaan tolkun hintaan. Toimitan sen tavalla tai toisella. Tyyli voi olla tuota tavanomaista abstrakia ekspressionismia, mutta kyllä minulta tällainen vähän harmonisempi ja jazzimpi, klassismia liippaava maalaaminen välttävästi sujuu. Tuo kyseinen esimerkki on maalattu ilmoitustaululle, joten sen perusteella ei kannata vedellä kummoisia johtopäätöksiä. Toki voi ostaa jotain valmistakin, jos tuolta Tumblrista mieleistä löytää. Myös piirrokset ovat kaupan, A2-kokoiset Mikki Hiiret 60 euroa kappale. A3 30 e ja A4 kokoiset hommat 15 e. Jos tällä vaikka pääsisi jonkinlaiseen alkuun.


Päätin myös osallistua tähän February Album Writing Month-hommaan, koska ei 14 biisiä kuukaudessa nyt niin mahdoton homma ole. Kyse on lähinnä siitä, kuinka paljon on kaikkea muuta häiriötekijää elämässä, mutta kun tätä koulua tunnutaan ajavan alas, niin hyvinhän tässä on aikaa tehdä toisen levyn verran kaikenmaailman kokeiluja ja hukkapätkiä. Tuskinpa siinä mitään kuolematonta tulee väsänneeksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ehkä voin käyttää niitä juttuja, mitä ajattelin levylle, mutta jätin tekemättä.  Come what ever may, niinkuin kaikessa muussakin.

Viimeaikoina olen kuunnellut tätä Angels of Lightin ja Akron/Familyn yhteislevyä, se on parhaimmillaan helvetin hyvää psykedeliaa ja etenkin ton Akronin porukan lauluharmonioiden määrä  ja laatu on ihan käsittämättömän siistiä. Etenkin tuo yksi kiekuja joka vetää aina vähän mistä sattuu, mutta onnistuu silti tekemään biisien parhaimman ja tärkeimmän panoksen. Tässä biisissä on mielestäni myös helvetin hienoa Captain Beefheart-tribuuttia, eli mikäs tästä nauttiessa. Suosittelen, itseltäni tämä oli aiemmin mennyt ohi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti