lauantai 10. joulukuuta 2016

Kolme päivää menty, vielä tänään mennään kans!

Edellistä tekstiä on luettu kohta tuhat kertaa, mikä on ihan hyvä harppaus, kun keskimäärin nuo lukukerrat ovat muutamankymmentä sivua kohti. Se siis näyttää vaan suoraan klikatut ja erikseen luetut, ei etusivulta scrollatut tekstit, mutta kuitenkin. Eipä minulla siihen mitään lisättävää tai hävettävää ole. Viimeiset pari päivää ovatkin olleet sellaista menoa, että olen kerennyt kotiin lähinnä nukkumaan, muutamiksi tunneiksi kerrallaan. Keskiviikkona alkoi peli 3D, heti koulun jälkeen lähdettiin Helsinkiin soittamaan. Oli vähän vaikeuksia paikan löytämisessä, mutta kyllä se sitten löytyi kun paikallinen kaveri vähän ohjasti ja neuvoi. Kävin jossain kansantalollakin kysymässä squatin sijaintia, yllättävän hyvää mieltä tuntuivat olevan paikasta kun neuvoivat ystävällisesti perille. Keikka oli vähän "vanhakunnon sisään-ulos-temppu"-tasoa, roudaus, soitto, roudaus, lähtö. Kotona oltiin jo kahdeltatoista, mikä oli helvetin hyvä juttu. Saman tien nukkumaan ja aamulla ylös, tuijottelemaan 3D-mallia ahdistuneena, kiroilemaan ihmiskehon heikkoutta ja vihaamaan itseään kun ei osaa jotain heti. Naureskelin kaverille, että onneksi näitä ei ole kuin kaksi putkeen, ei kestäisi keho kolmatta. Kun illalla tuli tekstiviesti, että tuletteko huomenna Tampereellekin, vastasin heti "JOO!"

Torven keikka oli mielenkiintoinen. Ei siellä juuri ketään meidän kavereita ollut, mutta uusia, nuoria tyyppejä jonkin verran. Se lämmitti mieltä sikäli, että ne uudet tyypit ovat tämän homman suola siinä vaiheessa, kun kaikki muut "kasvaa aikuisiksi", menee duuneihin joihin pitää herätä niin kovin aikaisin ja muuta vitun tylsää. Oli myös mielenkiintoista soittaa Matatadronen ja Cut To Fitin keikat putkeen, siinä oli hauska fiilis kun ei ollut oikeen käryä siitä mitä on tekemässä ja pitää vähän pudota selkä edellä. Porukkaa oli sen vähän päälle parikymmentä, mutta se riitti nippanappa siihen, että sai miksaajalle maksettua ja ulkomaan eläville parikymppiä bensaa. Täydellinen ilta siis. Maksoin vielä omasta pussista loput 40 euroa, jotka minulla oli, eihän se paljoa ole rahaa, mutta kyllä sillä nyt ainakin bensat kuittailee loput Suomen osuuksista. Tuolla tavalla nuo illat ovatkin melko täydellisiä: ihmisiä ei tarvitse olla paljon, kunhan näkee, että niillä on kivaa! Silti välillä harmittaa miettiä, miten kovia bändejä sitä on tuonut tähänkin kylään soittamaan, ja miten pienelle jengille ne ovat soittaneet, vaikka täällä on varmastikin paljon porukkaa, joille ne uppoaisi. Grindcore etenkin on sellaista musiikkia, että kyllä sitä kannattaa tulla katsomaan livenä jos vain on mahdollisuus, kaikilla bändeillä on oma tapansa meuhkata siihen samaan maaliin, ja parhaista keikoista jää hymy huulille pitemmäksi aikaa. Whoresnation oli ihan helvetin kova bändi, Trigger tuntui toimivan itselle parhaiten tuolla eilisellä Tampereen keikalla, Vastavirran PA sopi siihen ehkä paremmin, kuin Torven.

Mukava näitä keikkoja silti on järjestää ja sohlata, vaikka meinaakin välillä pelottaa, että tuleeko paljonkin turpaan. Tänään sitten kello 23.00 soitetaan Torvessa J. Kill & Mr. Mulen bändi-iteraation kanssa, sekin on ihan oma maailmansa levyistä, mutta hauska tehdä niinkin. Se yhteys, jonka olen Eetun, Cedrikin ja Jussin kanssa saavuttanut käytännössä parin keikan kautta on aika käsittämättömän kova. Siis niin kova, ettei kukaan oikein edes ymmärrä, että se kaikki on improvisoitua, eikä me olla sovittu siitä mitään etukäteen. Tämä touhu on hieno lopetus tälle ryppäälle, jota kaikenmaailman turahdusbändit kutsuisi jo "minitoureiksi" tai "syysrundeiksi". Siinähän kutsuvat. Nyt pitää syödä, niin pääsee kohta juoksemaan taas myöhässä joka paikkaan. Tulkaa katsomaan, soitetaan kello 23.00 tasan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti