keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Hallusinaatioita ja hengähdystauko

Olipa mielenkiintoinen kuulohallusinaatio. Olen tässä nyt katsellut Sons of Anarchyn viimeistä tuotantokautta muutaman tunnin, ihan kiva 3/5 kausi, Jax sössöttää vähemmän, kun kaikki jotka siihen uskoi alkaa olla kuopattuna, mutta vastineeksi kaikki graafinen väkivalta tuntuu jotenkin todella homoeroottisesti latautuneelta, kun on koitettu rakentaa sellaista "nää on sikkei jäbii, jotka rakastaa kiduttamista ja väkivaltaa"-machoilua. Tarpeetonta alleviivausta, mutta ainakin tässä on nyt tapahtunut enemmän, kuin kolmessa edellisessä kaudessa. Katselin tätä tässä näin ja ihmettelin, kun pihalla tuntui kaikuvan poliisiauton sireenit. Mietin miten tarpeellista se on keskiviikkoaamuna viiden korvilla ja ihmettelin, kun koira ei siihen herännyt. Sitten ihmettelin lähinnä sitä, kuinka sireenit eivät tuntuneet tulevan lähemmäs, ja tajusin niiden soivan päässäni.

Syytä ei tarvitse etsiä kaukaa. Illasta käytiin vetämässä Uskon ensimmäiset ja ehkä viimeiset koko bändin treenit ennen keikkoja. Pidin korvatulppia, muttei niiden kanssa meinaa kuulla yhtään mitään. Vessapaperi on tähän ikään mennessä paras korvatulppa, jonka olen löytänyt. Lienee tarpeetonta sanoa, että sellaisiin parin sadan euron korviin valettaviin tulppiin minulla ei ole ollut varaa. Soittaminen oli helvetin mukavaa, saa kerrankin soittaa kitaraa nihilistisesti, ilman mitään ylimääräistä, loopata samoja asioita helvetin kauan ja rakentaa tunnelmia hitaasti. Kahden soinnun riffit ovat yleensä parhaita riffejä.  Vielä parempi, jos voi jättää soinnuistakin melkein kaiken pois.

Huominen on pieni hengähdys, vapaapäivä, yksi harvoista päivistä koko tänä syksynä, jolloin minulla ei ole mitään treeniä, ei mitään keikkoja, koulua, duuneja, ei yhtään mitään. Edes yksi päivä lojumiselle, ellen sitten vähän piirtele tulevia julistehommia. Kävin vähän valokuvailemassakin, mutta etenkin koiran kanssa kävellessä se on helvetin hankalaa, jos tahtoisi kuvia, jotka eivät tärähdä. Sai sieltä kuitenkin yhden, mistä voi vääntää jotain levynkansimatskua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti