perjantai 25. marraskuuta 2016

Matatadrone - Tyhjä.Tässä on liveäänite tuolta keskiviikon keikalta. Oli niin hauskaa ja inspiroivaa puuhaa, että alettiin heti miettiä tulevia hommai varten uusia noise-soittimia, kaikenlaisia metallivirityksiä jousilla ja muilla epämääräisyyksillä. Romumetalli on kyllä parasta instrumenttikamaa, ne vaan soi niin hienosti, ettei siihen pääse soitinkauppojen välineillä yleensä oikein mitenkään päin. Joku hangdrum on viritetty valmiiksi johonkin kivaan, yhteensoivaan skaalaan, mutta se myös tekee siitä tylsän soittimen. Epävireiset resonanssit, jotka johtuu jostain epämääräisestä lommosta tietyllä laidalla tai muusta satunnaisesta pikkujutusta ovat paljon mielenkiintoisempia, ainakin itselleni. Kai sitä on aina ollut niin sielusta rikki, että tuollainen tuntuu omalta. Aivan sama juttu, kuin sen grindcorenkin kanssa. Vaikka mitä tekee, niin huutaminen vain tuntuu hyvältä. Samalla tavalla kitaran kierto, noisehommat ja kaikki muut tuollaiset jutut vain toimivat. Ei kait sille mitään mahda.

Seuraavakin keikka on jo tiedossa. Jeesin noita ulkomaan ihmeitä, ranskalaista Whoresnationia ja saksalaista Triggeriä Suomen keikkojen kanssa. 8.12 tulevat Torveen ja siinähän sitä on loistomahdollisuus sekoilla lisää tuotakin mölyä ennen Cut To Fitin keikkaa. Ei tunnu niin ryöstöltä pyytää 5 euroa keikasta, pitää kuitenkin saada miksaaja maksettua ja olisihan se kiva saada ulkomaalaisille bensarahaa ja ihmisiä ihmettelemään. Tein sille Facebook-eventinkin, joten jos nämä sekoilut ja aivan järjettömän kova grindcore nappaa, niin kannattaa liittyä tuohon, jotta saa ne olennaisimmat infot soittoaikoja ja muita myöten.

Keskiviikon laihan yleisömenestyksen jälkeen pidin  pienen gallupin siitä, mistä ihmiset keikkainfonsa nykyään repivät. Kaikki vastasivat Facebookin, mikä melkeen jopa nauratti. Sen algoritmit kun eivät näytä ihmisille mitään sellaista, mistä he eivät ole tykänneet jo valmiiksi (pois lukien sponsoroidut mainokset, jotka suunnataan iän, sukupuolen ja sijainnin mukaan, ja jotka vilahtavat mainoksina ohi feedissä), kutsuja satelee informaatiotukehtumiseen asti, minkä lisäksi aikajanakin näyttää kaiken vähän miten sattuu, elikkäs onnea vaan siihen sitten. Todettakoon vielä, että tilastojeni valossa tekstiviesti on paras yleisönhaalimismenetelmä vuonna 2016. Toivottavasti tuonne nyt tulee kuitenkin porukkaa, menevät tämän vuoden grindcorebileistä nimittäin. Vaikka bändejä on vähemmän, niin ulkomaalaisia niistä on kuitenkin kaksi, ja laatu on aika järjetön. Monet ovat kehuneet Whoresnationia jopa nykypäivän parhaaksi grindibändiksi, eli kannattaahan se tulla pällistelemään vaikka Hollolan nurkassa asuisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti