sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kaikenlaista väkerrystä taas.


Tässä on luonnos ensimmäiseen tulevaan pronssiveistokseen. Saa nähdä tuleeko siitä mitään ja onko tuota edes mahdollista tehdä. Varmuuden vuoksi ajattelin tehdä hahmon ja toisen osan erikseen, ihan vain jo siksi, että tuo toinen vaha on vähän jäykempää ja vaikeammin käsiteltävää. Sitä myöten hahmostakin tulee hieman kubistisempi, mutta toivon että saan tuosta edes jotain aikaiseksi. Edes hahmon, jos ei muuta, koska periaatteessa olisi ihan hienoakin tehdä tuo sielun kaltainen materiaali jostain muusta aineesta, jostain mitä voi muotoilla vielä työn valmistuttuakin. Olisi mielenkiintoista oppia tämäkin homma ihan jo uuden taidon hallitsemisen kannalta.

Maalaushommiinkin rupesin tässä näin pitkästä aikaa, se on aina yhtä ylä ja alamäkeä, saa kikkailla koko ajan vähän korjatakseen omia virheitään. Onneksi voi aina maalata päälle ja vedellä paremmaksi, jos tuntuu ettei tämä homma nyt oikein lähde. Kyllä siitä yleensä jotain tulee, kun vähän pyörittelee, ja jotkut taulut ovat valmiita vasta kolmannella tai neljännellä kierroksella. Niin se vaan menee. Maali ei tietysti ole ilmaista, mutta kyllä siihen aina sitten jostain kai rahaa repii.

Tänään on tullut kuunneltua oikeastaan vain Borista ja Melvinsiä. Kuuntelin myös Melvinsin biisin Boris ja siitä oikeastaan jotenkin loksahtikin paikalleen se, miten paljon Osbornen kitaran soitto on vaikuttanut omaani, kuin huomaamatta. Lähinnä mielestäni on hienoa, miten paljon soitosta hän tekee nimenomaan SOITTAMALLA niitä ääniä, sen sijaan että vain painaa sormen oikealle nauhavälille ja oikeaoppisesti sitten plektralla soittaa puhtaan nuotin. Kitarassa parasta on juuri se, että nuotteja voi taivuttaa, vääntää, liuttaa ja pyörittää miten tahtoo. Se tuo soittoon eloa ja saa musiikin elämään. Vielä kun keksisin (no, ebow on aika hyvä, mutta kallis) tavan jolla kielen saa soimaan luonnollisesti, ilman sitä välttämätöntä "soittamista". Kyllä se välähdys vielä joskus tulee, ja kai niitä pieniä oivalluksia on jo tullutkin. Siihen asti vain tykitellään näillä oman kekseliäisyyden suomilla välineillä niin pitkälle, kuin ne riittävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti