tiistai 13. syyskuuta 2016

Basismia ja mölyä tulossa.

Näemmä vuorokaudessani on liikaa tunteja, kun innostuin lupautumaan soittelemaan bassoa sludgebändiin. Hyvä porukka, simppeliä riffiä, helposti pääsin hajulle ja demotettiin jo neljä biisiä. Välillä sai vähän muistella juttuja, mutta kyllä ne siitä sitten kun vaan vähän treenailee itekseen. Kun pääsee eroon miettimisestä, voi jo alkaa soitella omiaan, kyllä sitä pariin riffiin kerkesi jo vähän improvisoida omaa kivaakin. Ei sillä bassolla kauheasti tee, jos vain soittelee samoja juttuja kuin kitarakin, silloin voi vaan ajaa kitaran kahden kaapin läpi, niinkuin Cut To Fitilläkin, ja silti Eetu tekee senkin homman paremmin, kuin monet basistit. Vähän pitää vielä katsella soundia, että saa enemmän noisea ja sekoilua mukaan omaan soittoon. Mitä enemmän kiertää, sen parempi.

Lupauduin myös Joensuuhun lokakuussa. Soitan 22.10 Joensuun työväentalolla kokeellisen mölyn illassa, tapahtuma siihen on tässä. Soittelen kitaran ja looppien kanssa, on sellainen kutina, että tästä voi tulla ihan hyväkin juttu. On ollut sen verran pitkään soittelematta, että on tullut patoutumiakin sillä saralla. Kotisoittelu ei oikein riitä, pitää päästä soittelemaan lujempaa. Matatadrone tekee uutta levyä siis jossain vaiheessa, kun saadaan treeniaikataulut selviteltyä.  Mutta lokakuussa soittelen yksin. Se vapaus on kuitenkin aina aika korvaamatonta, kun tekee kaiken itse. Se on jotain sellaista, mikä ei oikeastaan löydy yhtään mistään muusta. Kaikki on omissa käsissä ja itsestä kiinni. Siinä on olemassa ihan eri tavalla kuin muuten. Koitan myös raahata videotykkiä varten visuaaleja, niin saa jotain muuta ihmeteltävää sinne, kuin meikäläisen selän ja rikkinäiset housut.

Kaikinpuolin hyvä päivä, vaikka meinasi mennä pitkäksi ja syöminen meinasi jäädä, mutta kerkesin kaiken kumminkin. Huomenna on sitten helppo päivä koulussa ja ylihuominen vapaana, tällaisella rytmillä nämä viikot ovat oikeastaan aika hyviä, jää aikaa kaikelle omalle touhulle ja voi vaikka torstaisin tehdä musiikkia. Kunhan saisi kamat kämpälle ensin. Vaikeaa, kun autolliset tavallisesti käyvät duuneissa, että niillä on varaa maksaa autonsa. Mutta eiköhän sen ongelman voi ratkaista, kun vähän neuvottelee. Nyt aion rentoutua hirveän Matti Nykäs-dokkarin kanssa. Tämä on täydellinen hirvitys, varoittava esimerkki kaikille oman ammattikuntani ihmisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti