sunnuntai 28. elokuuta 2016

Orientoitumista.

Eilen (tai toissapäivänä, tämä vuorokausi jako ja ajantaju on nyt ollut vähän mitä on tässä ennen koulun alkua) aloin lukea Alastonta Lounasta uudestaan, tällä kertaa englanniksi. Sehän on ihan helvetin paljon parempi kirja noin. Kun puolia huumeslangista ei ole käännetty jotenkin todella absurdilla tavalla suomeksi, ymmärtää sen paljon paremmin ja tajuaa, ettei se kirja itsessään ole niin repaleinen, kuin mitä käännös oli. Se sai minut jopa miettimään hetkellisesti, että pitäisikö tehdä siitä uusi käännös (en tiedä onko tehtykin, se minun lukemani oli kuitenkin aika vanha) ja tyrkyttää sitä jollekin, mutta eipä tässä ole aikaa muiden tekemisiä käännellä, kun omissakin on ihan riittävästi duunia.

Ylihuomenna, tai huomenna, alkaa koulu ja pitäisi taas orientoitua keskittymään siihen. Olen sanonut sen monta kertaa, kyllä, mutta se kaikki on osa sitä henkistä valmistautumisprosessia, jolla väännän itseni maanantai aamuna seitsemältä ylös, koiran kanssa kuselle, puoleksi tunniksi meditoimaan, kahvit naamaan ja yhdeksäksi kouluun istumaan 3D-mallinuksen kurssille.  Edessä on taas 8 tunnin päiviä syömättä ja liian vähän tunteja vuorokaudessa kaikkien juttujen tekemiseen. Aina kuumottaa, että millä helvetin ajalla ja energialla sitä tekee levyjä, mutta toisaalta se ei tähänkään mennessä ole loppunut siihen. Eniten levyjä taisin tehdä sen vuoden aikana, jonka olin koko ajan töissä. Siihen kasaan mahtuu jo toki vähän paskaakin, mutta kaipa tässä silti ollaan jotensakin voiton puolella tällä hetkellä. Kunhan pää pysyy pinnalla, niin mikäpä siinä.

Yöt olen käyttänyt kirjan kirjoittamiseen, ei se montaa sivua etene kerrallaan, vaikka melkein tajunnanvirtana kirjoittaakin. Mutta etenee kuitenkin. En oikein tiedä, saisiko tuota todellakaan mitään kautta ulos, on se kuitenkin sen verran puhdas representaatio minun sieluni pohjalimoista, ettei se varmaan kelpaa. Mutta katsotaan. Kylläpä se Zen ja Moottoripyörän kunnossapitokin hylättiin yli sata kertaa. Voin koittaa rikkoa ennätyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti