maanantai 28. maaliskuuta 2016

hoboiluhommia.

Eilen tehtiin ja demoteltiin Cut To Fitille uusia biisejä, ja ne on kyllä niin kovaa kamaa, että pää räjähtää. Omasta mielestäni keskeiset ongelmat tällä bändillä on muutenkin olleet lähinnä soundin vangitsemisessa, kuin sen löytämisessä, ja siksi on välillä turhauttanut, kun kovat biisit jäävät äänihommien jalkoihin. Mutta sitä on myös kokeiltu vähän kaikenlaisia ratkaisuja, jotkut on toimineet paremmin, toiset huonommin, ja siitä tässä touhussa osaltaan on myös kyse. Pikkuhiljaa alan ehkä itsekin tajuta äänittämisestä, mikeistä, äänen käyttäytymisestä ja muusta teknisestä puolesta riittävästi siihen, että kykenen hahmottamaan päässäni miten tuota pitäisi edes yrittää ottaa talteen ja mitä korostaa ja mikä taas kuuluu kyllä kaiken läpi, ihan sama mitä vääntää. Se on kuitenkin toissijaista, koska tällä bändillä ei lopultakaan ole kyse mistään muusta kuin biiseistä ja keikkojen soittamisesta. Levyt on lähinnä tekosyitä soittaa lisää keikkoja ja laittaa talteen biisejä, että niitä voi sitten keikkapaikalla hädissään kuunnella ja muistella. Siitä syystä kaikki on bandcampissakin, että jos tulee hyviä viimehetken ideoita, voi tsekkailla sen läpi saman tien. Kunnon spurguoksennusmusiikkia sieltä on taas tulossa.

Roskisten jumalatkin osoittautuivat eilen suosiollisiksi, minkä johdosta tänään syötiin aamupalaksi paistettuja muikkuja ja sitruunajuustokakkua. En olisi kaupasta tajunnut koskaan välttämättä ostaa kumpaakaan, eikä roskiin joutumisestaan päätellen moni muukaan. Siitä huolimatta tuntuu aina absurdilta miettiä sitä miten ruokaa heitetään pois ja ennen kaikkea miten kovasti yritetään vielä vartioida niitä roskia, ettei ne kenenkään hyödyksi menisi. Kyllä sitä joutuu kaikesta dyykkailusta huolimatta ihan normaalisti kaupassa käymään, joten on hölmöä välttää, että sitten ihmiset vain hakisivat kaiken roskiksista eivätkä maksa mistään. Eipä tuolla juuri maitoa, kahvia tai voita ole, leipää toki kylläkin. Isoin osa kaikesta on silti haettava kaupasta. Lisäksi suurin osa ihmisistä ei mene penkomaan roskiksia, kun niillä on joitain sellaisia hidasteita, kuin ylpeys tai häpeän pelko. En oikein tajua sitä, esimerkiksi veljeni ei meinaa suostua syömään mitään, mikä on haettu roskiksesta, vaikka näyttäisin, että parasta ennen päiväänkin on vielä kuukausi ja paketissa on vain ollut naarmu,tms. En ymmärrä sitä ajatusketjua, jossa se, että ruoka laitetaan johonkin Taikalaatikkoon, riittää jotenkin pilaamaan sen automaagisesti. Mutta en kyllä ymmärrä montaa muutakaan ajatusketjua, niinkuin sellaisia, joissa palava kirkko on maahanmuuttajien ja islamin vika. Tavallisesti nämä kirkkoja poltelleet yksilöt on kuitenkin olleet nuoria ja valkoisia miehiä, mutta eipä sekään taas tietysti mikään tae ole siitä, että näin olisi jatkossakin. Aivan vitun sama.

Youtube tarjoili tällaisen mukavan progeyllätyksen, jonka löysin tämän hieman myöhäisen maanantaiaamuni ratoksi. Kiitos vaan kellojen siirtelyt, saatte meikän rytmin näyttämään jonkun toimettoman hipin retkun rytmiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti