sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Ei tässä ihmeempiä. Hyvää yötä vaan.Nämä ovat vielä visuaalisia pohdintoja edellisistä teksteistä, joita piirtelin tuossa äsken, kun katseltiin Police Squadeja. Otettiin tässä illasta tuollainen kepeä 10 biisin settikin haltuun ja huomenna mennään vähän treenailemaan ja kokeilemaan kahden akustisen kitaran settiä. Saa nähdä mitä siitä tulee, jos vain kaikki muistaa ja saa menemään niinkuin tänäänkin, niin eiköhän siitä hyvä tule. Huomisen jälkeen olen viisaampi. Nyt voi vetäytyä South Parkin suojaan ja unten maille vähän kerrallaan.

Kun muut lukemiset alkaa olla luettu, otin hyllystä joskus kirpparilta löytämäni Bukowskin Kaupungin Kaunein Nainen-kokoelman, joka on vain odottanut hyllyssä vuoroaan. Näissä suomenkielisissä monesti ärsyttää se, miten niiden käännökset vain pakottavat minut kääntämään sitä päässäni takaisin englanniksi ja miettimään mitä sanoja Bukowski on itse käyttänyt näiden tilalla. Se on vähän turha ja aikaa vievä prosessi, menee aina ensimmäiset 60 sivua ennen kuin aivot tavallaan tottuvat lukemaan sitä suomeksi, ihan vain siksi, että niin iso osa siitä on tullut luettua englanniksi. Muuten en ole lähtökohtaisesti mikään "kaikki on luettava alkukielellä"-elitisti, luen kirjat joko suomeksi tai englanniksi vain sillä perusteella, miten satun ne käsiini saamaan, mutta Bukowskin kohdalla olen pyrkinyt löytämään niin paljon englanniksi, kuin mahdollista.

Michael Giran The Consumerkin tuli hyllyyn tilattuna saksaksi, ja siinä se nyt odottaa riittävää saksan kielen taitoa, jotta kykenisin sen lukemaan läpi. Ei ehkä ihan parin lähivuoden juttu, mutta tulevaisuuden tavoitteena kuitenkin. Itseasiassa saksan kohdalla luetun ymmärtäminen on itselläni aika hyvä, verrattuna siihen miten vähän osaisin vaikka lauseita muodostaa. Voisi tuota kai koittaa alkaa dekoodailla päässään. Englanniksikaan tuota kirjaa ei kuitenkaan ole löytynyt alle muutamalla satasella. Tai no torrentin löysin pdfään, mutta olen vähän huono lukemaan kirjoja tietokoneen näytöltä. Nyt kuitenkin on tullut aika käydä maaten ja keskittyä trippailemaan tietoisuuteni eri tasoilla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti