torstai 2. heinäkuuta 2015

Keikkajärkkäilyhommista.

Mietin tänään sitä, miten rentouttava fiilis on katsella tulevia keikkoja ja tietää, ettei ole mitään järkkäysvastuuta oikeastaan yhdestäkään niistä. Saa mennä ja soittaa. Bändissä soittaminen ja keikkojen järkkääminen on yllättävänkin ristiriitaista puuhaa monellakin tavalla. Ennen kaikkea siksi, että kun soittajana sulle on aivan sama, minkä verran keikoilla on porukkaa tai mitä siellä tapahtuu, keikkajärkkääjänä se ei todellakaan ole aivan sama, koska oma nahka on lyöty pöytään panokseksi, ja seuraavan viikon syömiset määräytyy melko pitkälti siitä, minkä verran keikalla on porukkaa. Kaikkein turhauttavinta se on yleensä siksi, että kokee järjestäneensä paikalle hyviä bändejä, hienoja ihmisiä, jotka ansaitsisivat soittaa täysille saleille vaikka joka ilta, mutta eivät ihmisten massamieltymyksistä johtuen sitä tee.

Sitten on tuollaisia keikkoja, kuin tuo skottien ja virolaisten kanssa järkätty homma. Kaikilla on realiteetit hallussa, keikoilla on joku 30-50 tyyppiä ja kaikilla on helvetin kivaa. Raha ei stressaa varsinaisesti ketään, joten kaikki on vain plussaa. Siitä tulee hyvä mieli ja tekee mieli järkätä enemmänkin samanlaisia keikkoja. Silti hengähdin tänään helpotuksesta tajutessani, ettei tässä tarvitse vähään aikaan stressata yhtään mitään. Loppuvuoden keikat alkavat olla melkolailla paketissa, on sen verran paljon muita kiireitä, ja uskon ettei niitä enää duunailla lisää, ellei tule jotain oikeasti hyviä ja mukavia keikkoja, jotka halutaan soittaa. Seuraavana lauantain Puska-festarit, sitten Seinäjoki kuukauden päästä. Voi keskittyä Harhakuvien keikkoihin ja ehkä syksyllä saisi sen levynkin nauhoitettua. Voisin myös alkaa haistella soolokeikkahommia vähän enemmän, mutta en akustisen, vaan sähkökitaran kanssa. Se antaa enemmän vapauksia tehdä kaikenlaista melua ja käyttää pedaaleita. Jos vaikka syksylle yhden Sekavan Musiikin Illan järkkäisi, jossa vähän sekoilisi.

Euroopan rundikin on nyt hahmottunut ja aikalailla selvillä, ja se näyttää tältä, parit aukotkin on kuulema hanskassa, paikkojen varmistuminen vaan on vielä kesken:
07/10 – Helsinki (FIN) @ Club Perkele
08/10 – Tallinn (EST) @ Rockstar’s
09/10 – Riga (LV) @ TBC
10/10 – Gdansk (PL) @ TBC
11/10 – Slupsk (PL) @ Motor Rock Pub
12/10 – Wroclaw (PL) @ Ciemna Strona Miasta
13/10 – Katowice (PL) @ Pub Korba
14/10 – Bratislava (SK) @ TBC
15/10 – Nitra (SK) @ TBC
16/10 – Budapest (H) @ Showbarlang
17/10 – Brno (CZ) @ Schrott
18/10 – Prague (CZ) @ Modra Vopice
19/10 – Potsdam (D) @ Black Fleck
20/10 – Kiel (D) @ Alte Meierei
21/10 – Rostock (D) @ Alte Zuckerfabrik
22/10 – Denmark/Sweden – ?
23/10 – Karlstad (S) @ Klubb Motvals
24/10 – Stockholm (S) Snövit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti