perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pöristelyä Torvessa taas.

Eilen olin taas Torvessa ihmettelemässä pöriseviä bändejä, ja oli kyllä makoisaa kampetta kaikin puolin. Ensimmäisenä soittanut Hwael (en edes yritä keksiä mistä näppäinyhdistelmästä oikea kirjoitusasu löytyy) oli todella positiivinen yllätys, heti kun säröt polkaistiin ensimmäisen kerran päälle nousi yllättynyt hymy kasvoille. Oli virkistävää pitkästä aikaa nähdä instrumentaaliyhtye, koska sellaisia ei ole koskaan liikaa. Kitaristi kertoikin, että oli hieman hankala saada kaikki suostumaan siihen ajatukseen, mutta onneksi sai. Tuollaisenaan erottuu positiivisesti melkein mistä tahansa pakasta, koska kaikki on aika hienosti hanskassa. Delayn käyttö maalasi hienoja kuvia merestä, aallot seurasivat toisiaan ja kuljettivat aina vain kauemmas inhimmillisten rajoitteiden rannasta. Vaikka lyhyiden settien ystävä olenkin, tuota olisi kuitenkin jaksanut kuunnella biisin tai pari enemmänkin.

Void Cruiser tykitteli toisena. Alussa tuntui olevan jotain teknistä ongelmaa basarin kanssa, mutta kun menin kysymään, tarvitseeko sen kanssa isompaa jeesiä, ongelma tuntui häviävän. Jännitystä se ehkä taisi olla. Tämäkin on ihan helvetin hyvä bändi, mutta eilinen keikka olisi voinut olla vähän skarpimpi. Parhaimmillaan jätkät myllyttävät ihan kympillä, mutta eilinen tuntui vähän läpilukemiselta. Toisaalta setissä oli ehkä biisi tai kaksi liikaa, mutta sekin on taas vain minun grindcoren raiskaamaan aikakäsitykseni horinoita. Parhaimmillaan homma lähti kuitenkin taas todella lujaa, vaikka välillä jäi harmittamaan, ettei Sante niitä järjettömän hienoja laulusovituksiaan kuitenkaan vetänyt ihan samalla tavalla. Ei se ole isoista jutuista kiinni. Just traaaain.

Chest oli paljon kovempi kuin parin vuoden takaiselta viime keikalta muistinkaan. Etenkin basso-rumpu-puoli jytäsi niin helvetisti, jos olisi Kelan taiteilija-apuraha pätkähtänyt ajallaan tilille, niin olisin ostanut levyn, mutta kun ei ollut niin jäi levykin ostamatta. Ensi kerralla sitten. Tuli lujaa, mistä sielu ja ruumis kiittivät. Juuri näin tällaisen musiikin pitääkin soida. Ei siihen ole kauheasti lisättävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti