keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Saatana Saa Aina Omansa-kasetin arvostelu Infernossa

Tästä tuli hyvä mieli. Jos tämän löytäminen internetistä luvatta häiritsee, poistan sen pyynnöstä, mutta tahdon myös jakaa sen, koska se oli mielestäni hyvin kirjoitettu arvostelu:

"J. Kill & Mr. Mule - Saatana Saa Aina Omansa"

3,5/5

J. Kill & Mr. Mule kuvaa promosaatteessa musiikkiaan DIY-voodoofolkiksi, joka on jossain määrin osuva kuvaus. Vaikutteiksi nimetään muun muassa Nick Cave, Tom Waits ja Josh Homme, joiden vaikutus ilmenee vähintään asenteellisella tasolla. Kotimaisista artisteista voisin nostaa esiin Tuomari Nurmion. Rujot sovitukset, nuhjuinen estetiikka ja vinoutuneet henkilökuvaukset sopivet täten kokonaiskuvaan varsin vaivattomasti.
Levyn avaa melko perinteisesti rallatteleva Good Morning World, joka tuntuu hieman vaatimattomalta esitykseltä, kunnes seuraava kappale, Kasa ruumiita, esittelee kolisevia peltilaatikoita ja ruosteisia blueskitarakuvioita sekä varsin hirtehistä lyriikkaa. Loppu tulee kaikille varmasti-biisi tarjoaa samankaltaista tummanhilpeää tarttuvuutta, mutta tällä kertaa kansanlaulumuodossa.
Lintunen on seesteinen, ehkä rakkausballadiksikin luokiteltava laulu, jonka pysähtyneessä tunnelmassa on jotain samaa kuin Kauko Röyhkän herkimmissä kappaleissa. Nimibiisi on puolestaan synkkä, urbaani western, joka lunastaa slidekitaran siivittämänä tittelinsä.
Saatana saa aina omansa on psykedeelis-apokalyptinen toes, joka ei elä mahtipontisuudesta tai heavy metalin tylsästä saatanakuvastosta. Se vie sateen pieksämille kaduille, päällystämättömille ja kuhmuisille hiekkateille, se vie helvettiin ja takaisin ja takaisin helvettiin. Mutta se tarjoaa myös melankolista kauneutta ja mustuneita huumorinkukkia.

Mikko Malm"

Täytyy sanoa, että tämä on ehkä yksi parhaista arvosteluista, joita olen saanut mistään tekeleestäni lukea. Tämän kohdalla en oikeasti tiennyt yhtään mitä odottaa. Sydän hakaten olen selaillut Infernoja ja Soundeja läpi (jälkimmäinen luultavasti jättää tämän kirjoittamatta joka tapauksessa). Jos pyörität jotain blogia, zineä, yms., kasettia saa arvosteluun pyytämällä. Olen vähän huono kauppamies, mutta noita voi ostaakin joko meikältä tai Levykauppa Äxästä, meikältä neljä euroa ja mahdolliset postit. Ne kyllä taitaa nykyisellään olla aika kovat, mutta noita Cut To Fitin keikkoja on aika tasaisesti, saa tätä sieltäkin. Myös tämä ryhmä on olemassa ihan vain tätä hommaa ja tästä tiedottamista varten. Nyt jatkan tämän seuraavan levyn parissa ähertämistä. Ja huomenna nauhoitan vähän kavereitten räppihommia ja soitan ehkä akustisen ja yhden grindikeikan. Hyviä hommia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti