tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pääsykoehommia.

Jaksan näköjään yllättää itseni. Päädyin hakemaan Muotoiluinstituuttiin mediasuunnittelun linjalle ja ammattikorkeaan sosionomiksi. Ei muuten välttämättä ehkä edes tuo mediasuunnittelu nappaa, kun nykyään vaan tehdään pelejä ja kaikenmaailman hevonvitun tablettisovelluksia, mutta sitten tajusin, että jonkun pitää duunata musiikitkin niihin peleihin ja kaikenmaailman hevonvitun tablettisovelluksiin. Joten päädyin jopa vaihtamaan sen ykköseksi, sosionomin ohi. Koska jos pitää valita, kehitänkö osaamista ja taitojani näiden asioiden parissa, vai rupeanko bulkkisossutädiksi, vastaus on aika selkeä. Toki saisin tehdä omia duunejani helpommin sossupaperilla, mutta eipä se toisaalta ole tähänkään mennessä estänyt yli koulutuksensa työllistymistä, mikäli vain on ollut oikeanlainen työnantaja. Joten nyt sitten hikoilen ennakkotehtävien kanssa. Muut on jo tehty, nyt pitäisi lukea suomalainen kaunokirjallinen teos (tajusin, etten ole lukenut mitään muita, kuin Manillaköyden, Pitkät piikit, Punaisen viivan ja Seitsemän Veljestä.) ja tehdä siitä esitelmä. Eli hain Kauko Röyhkää ja kohta tykittelen kirjan läpi ja kirjoitan siitä.

Muuten sitten olen eilen ja tänään tehnyt vielä pari biisiä tuota tulevaa kasettia varten. Nyt taitaa olla noin tunnin verran musiikkia, hyvä, että on vähän varaa mistä valita. Toisaalta myös hyvä, vaikkei valitsisikaan, koska kasetilta pitää kuitenkin täyttää molemmat puolet aika samanmittaisilla puoliskoilla, tai muuten on edessä ärsyttävä kelailu-urakka kuulijalle. Eli mieluummin kummatkin puolet täyteen, tai sitten kuten viimeksi, molemmille puolille sama. Yllättävän nopeasti olen saanut noita kasettejakin menemään. Loput on tuossa kirjahyllyssä pönöttämässä. Seuraavasta tulee silti jotain ihan muuta. Se sisältää enemmän spoken word-hommia ja yhden tai kahden soinnun jumituksia, kunnon lahkojen sekoamis-musiikkia. Tuon vahvistimen myötä löytyi aikalailla heittämällä se oma soundi. Siitä skeittileffan soundtrackista saa jo vähän hajua, pitääkin kysellä että millä mallilla se oikein on.

Kun nämä pääsykoehommat on saatu pois alta, alkaa miksaus ja masterointivaihe, mutta en pidä nyt turhaa kiirettä. Riittävän monta juttua on tullut ryssittyä hosumalla. Eli ei mitään stressiä. Nyt kirja käteen ja joku Swansin keikka pyörimään taustalle.

2 kommenttia:

  1. Tsemppii kokeisiin! GO GET `EM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, vaikka teinkin ennakkotehtävät päivässä. Sivuilla lukee, että "ennakkotehtävät vaativat aikaa, ja siksi ne paljastetaan jo tammikuussa." ... :D

      Poista