maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kiirettä meinaa pitää.

Tämän päivää olen duunaillut musiikkia tulevaan skeittileffaan 50-50 Shades of Gray, joka lähti Pohjasen Jusan vitsistä, ja kasvoikin siitä vissiin ihan oikeaksi jutuksi. On ollut hauska tehdä sitä sellaisella epämääräisellä 50's fiiliksellä, joka ei kuitenkaan käytännössä tarkoita muuta, kuin että tremoloa ja jousikaikua, eikä näin ollen poikkea nykyisestä kamasta oikeastaan mitenkään. Olen myös tässä väkerrellyt jo epämääräisen läjän biisejä. Näitä en välttämättä laita nettiin ollenkaan. Niistä tulee seuraava kasetti, Lopun Ajan Kansan Lauluja. Se on pääasiassa instrumentaalia, muutama laulettu biisi. Jos Saatana Saa Aina Omansa oli enemmän sellainen pre-apocalyptinen helvetti, niin tämä menee vielä lähemmäs loppua. Uskon, että joskus nyrjähdän riittävästi voidakseni tehdä sen totaalisen tuhonkin, mutta vielä en ole ihan siellä. Nyt olen kuitenkin saanut kasattua sellaiset soittoromut itselleni, ettei tarvitse tehdä soundipuolella kompromisseja, ei tarvitse työnnellä väliin pedaaleja, hyvä että tarvitsee kauheasti miksatakaan. Ja olen myös kiitollinen tästä skeittileffa-hommasta, koska tänään ikään kuin vahingossa loksahti kasaan tapa korvata rumpusetti himasta löytyvällä romulla. Taululla, ridellä ja maalipöntöllä ei vielä tehdä kummoisiakaan fillejä, mutta aika häiriintyneen kuuloisen rumpusetin niistä saa. Esittelinkin tätä hirvitystä jo facebookissa, mutta kai se on syytä laittaa tännekin. Rumpuständistä, maalipöntöstä, henkarista ja jesarista saa aikaan vaikka mitä.

Suomalaista insinöörityötä parhaimmillaan. Papan kitarakin roikkuu seinällä taulukoukussa kännykän kuulokkeista.
Silmiini sattui myös Punk In Finlandilta uutinen, jossa H & M on maksanut joillekin separeille bändien ja levy-yhtiöiden ja logojen ja muiden perustamisesta, jotta voisivat tehdä vaatemallistoja, joissa on tosi UG-skene-bändien juttuja. Eihän se nyt ensimmäinen kerta ole, kun kapitalisoidaan jollakin sellaisella, mistä ei ole mitään syvempää ymmärrystä, mutta jonka kannattajien tai seuraajien tiedetään suhtautuvan fanaattisesti touhuunsa. Silti tuo on jo ihan hyvä syy sille, että joku muksu käy heittelemässä kiviä henkkamaukkojen ikkunoihin. On myös mielenkiintoista miten paljon noiden bändien kuvastoissa oli kaikenmaailman natsi- ja pillulimahommia, aivan kuin joku tollasen päiväpirtsakan teinitytön synkkä id olisi vuotanut yhtiökokouksessa johonkin luonnoslehtiöön, ja joku media-assari olisi sitten luullut sitä ensi kevään malliston suunnitelmaksi, ja painanut vaan executea omppuläppäriltä. Olihan niillä kai kumminkin jo joku Slayer-paitamallistokin?

Tekisi mieli duunailla loputkin biisit nyt, mutta kaipa jotain on jätettävä huomisellekin. Toisaalta ajattelin huomenna maalata. Mutta helpostihan sitä nyt kaksi biisiä ja taulun raapii kasaan. Tässä on vielä myös mielenkiintoinen artikkeli, joka käsittelee meditaation ja psykedeelien mahdollista yhteensoveltuvuutta, sellainen, aihe jota olen täälläkin koittanut pohtia.

2 kommenttia:

 1. Ehkei Henkka Maukka suoranaisesti hipsteröi... jos biisin nimet on "Holocaust Tomb", "With Lucifer" mm. ja taustatarinalle luotu mm. uusnatsi taustaa, niin epäilyt on suuret.. tosin menin tähän retkuun itsekin ensin. Nyt nauran ja tämä on varmaan vuosisadan pila, ainakin itselleni!
  Nyt vähä Demilich tyyppistä settiä https://www.youtube.com/watch?v=84iHUdP1SCk

  Eilen en saanu oikee nukutuks nii pistin Zen Filthin soimaan, se on mielestäni grindiä puhtaimmillaan. Sellainen tila minkä kokee joko soiton aikana tai sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, internetin salapoliisit sen nopeasti kaivelivat ja paljastivat. Mielestäni tuo olisi ollut vähän hauskempi, jos nämä UG-bändit olisivat uutisoineet nostavansa joukkokanteen H & Mää vastaan logojensa ja nimiensä käytöstä. Jotenkin itseä ärsyttää eniten nimenomaan nuo pätsit, kun ne on toteutettu vailla mitään varsinaista ymmärrystä bändilogo estetiikasta, nuo on vähän niinkuin olisi Comic sansilla kirjoitettu nimiä takkiin.

   Itsekin tässä juuri kuuntelen tuota ja mietin, että pitää varmaan omista rahoista duunailla joku 50-100 kappaleen painos, että saa mielenrauhan tälle asialle. Kunhan saa kikkailtua rahaa. Pitää maalata lisää tauluja ja toivoa parasta.

   Poista