keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kevät tulee.

Tänään on ollut aika hyvä päivä. Oli helvetin siistiä kävellä kadulla, kun hiekat on siivottu pois ainakin osittain, aurinko paistaa ja Nirvanan In Utero soi. Siinä on minun äärimmäinen hyvän mielen kesälevyni! Se, ja Melvinsin Houdini ja Bullhead. Aina kun laittaa Melvinsin soimaan, tulee vaan armoton fiilis päästä takaisin treenikselle soittelemaan ja sekoilemaan. Ehkä sitä viikonloppuna voisi käydä taas nauhoittelemassa lisää tuollaista sinkoilujumitusta. Siitä jäi niin helvetin hyvä mieli. Nyt voisi tosin ottaa astetta jumittavamman otteen, ja tehdä vähän useamman biisin. Ehkä. Kuitenkin sieltä tulee aina mitä on tullakseen, eikä mitään muuta, joten turhapa se on suunnitella etukäteen kuitenkaan. Kunhan pääsee kuuntelemaan, miten kitara kiertää ja transistorit huutaa! Kauas on tultu siitä meikästä, joka menneisyydessä aina sössötti pelkkien putkinuppien puolesta. Kyllä ne vieläkin kuulostaa lähes poikkeuksetta helvetin kovalta.

Välineet kamppeen mukaan, siitä huolimatta. Ei ole mitään niin nautinnollista, kuin tykittää Orangea aivan täysillä ja tuntea se joka puolella kehossaan, mutta kun ekaa kertaa väänsin tuosta satasen maksaneesta hirvityksestä volaa, tajusin ettei sitä soundia saa koskaan putkinupista. Vaikka tuossa ei juuri alapääjyräilyä ole, se on yksi parhaista kitarasoundeista jo sellaisenaan. Tosin mielipiteeseeni voi luultavimmin vaikuttaa se, että olen kuunnellut tuon nimenomaisen nupin huutoa suurimman osan teini-iästäni, joten ehkä se tekee siitä myös yhden parhaista soundeista ikinä. Viime sunnuntaina tuli myös testattua se, että kyllä tuo Muffinkin kanssa jaksaa yskimättä potkia. Eikä sekään paskalta kuulostanut. Kokeiluja on tulevaisuudessa tiedossa, siis.

Kevät saa aina aikaan jonkinlaisen maanisen ylivirittyneisyyden, ja sitten sitä pitää päästä purkamaan. Pörinämusiikkiin tietysti mieluiten. Tai grindiin. Toisaalta silloin grindiriffeistäkin tulee hieman pörisevempiä, jotenkin luonnostaan. Sen takia meikälle ei kai sitä kitaraa usein annetakaan. Mutta nyt kun laittoi tuossa vielä tuon Stoner Witchin soimaan, niin tuntuu että pakko tässä on ottaa kitara lapaseen ja alkaa tykitellä edes jotain... !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti