torstai 15. tammikuuta 2015

Killing Gods With a Hammer

Tämä on ollut melko kiireinen päivä. Käytiin kirppareilla etsimässä soittimia, ja löytyikin!
Kuvassa kaksi soitinta. Ja pyykkiteline, joka on myös soitin.
Kuvan kantele on kuprulla ja ruvella, maksoin siitä 40 euroa ja olen silti aivan helvetin innoissani. Jumalaton epävire, jollaista ei saa mistään muusta soittimesta, kunnon humina-kolinasoitin! Pudotin vahingossa piezzo-mikin sen päälle, ja se ääni oli niin nautinnollinen, että kylmät väreet kulkee vieläkin lävitse koko ajan, kun sitä ajattelee. Olisin mikittänyt sen ja vetänyt delayn läpi ja katsellut vähän mitä kaikkea siitä saa irti, mutta pedaalin virtalähde taisi jäädä Helsinkiin, joten pitää etsiä täältä joku patteri, jossa olisi virtaa riittävästi. Ei taida löytyä, joten taitaa mennä akustisen kikkailun puolelle. Tuntuu siltä, että tästä revitään vielä monet introt, outrot, kuumottelut ja fiilistelyt. Tuo vieressä oleva kippo soi myös helvetin kivasti, sekä pompulakapuloilla, että ilman. Ajattelin lisäksi ostaa sahan, mutta sellaisia nyt varmaan pyörii nurkissa enemmänkin. Sen lisäksi ajattelin käydä joku päivä rahoissa ollessani ostamassa myös viulun jousen. Viime aikoina minua on taas enemmän ja enemmän kiinnostanut sellaisen musiikin tekeminen, joka ei tunne sävelaskelia ja "portaita", vaan olisi liukuvaa, vapaata, epävireistä.... Ennenkaikkea vapaata.

Lahteen muutto toi mukanaan taas täysin absurdeja sossukuvioita, jotka ovat mielestäni melko pätevä osoitus siitä, ettei tasa-arvoa ole olemassa ihan siinä suhteessa, kuin pitäisi olla. Terhi haki toimeentulotukea, koska sai karenssin työkkäristä ja muualtakaan ei tule rahaa. Minunkin tietoni toki tarvittiin siihen, mutta Terhi sitä haki, täytti kaikki paperit ja selvitykset ja muut. Vastaus tuli kuitenkin MINUN nimelläni, puhutteli minua HAKIJANA ja Terhiä pelkkänä PUOLISONA, mikä oli mielestäni melko hölmöä. Minä en hakenut toimeentulotukea, minä en täyttänyt mitään, minulta ei kysytty mitään jatkokysymyksiä, ja minua pidetään muka jotenkin pääasiallisena hakijana vain siksi, että minulla on munat. Sanoisin, että tuo jos joku on joku perkeleen raamatun muinaisjäänne, jonka ei pitäisi olla olemassa tällaisissa hommissa, joissa ihmisten toimeentuloa arvioidaan. Eiköhän tuo selvittämällä oikene, mutta kuitenkin, ihan käsittämätöntä säätämistähän nämä ovat aina...

Tässä on vielä tuon veljeni kanssa sekoiltuja nauhoituksia. Se on taas täysin improvisoitua kampetta, mistä johtuen siinä on pientä räpeltämistä, mutta se on myös mielestäni ihan hauska osoitus siitä, miten kivaa on soittaa musiikkia. Meikä soittaa rumpuja ja Eetu kitarabassokomboa, välillä meinaa vaan bassoromut hajota alta, mistä syystä mietinkin, laitanko tuota nettiin ollenkaan vai en. Päädyin kuitenkin siihen, että menköön, kun se kuulostaa omaan korvaan hyvältä. Sitä alkaa pikkuhiljaa tajuta, miten rummut oikein futaa. Tietysti sitä innoissaan vielä kurottaa liian korkealle ja kapsahtaa ajoittain katajaan, mutta ei sitä opi jos ei kokeile.Lisäksi löysin tänään Knucklebone Oscarin uuden, aivan helvetin kovan trion!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti