tiistai 2. joulukuuta 2014

Tyhmyys tiivistyy näemmä lähinnä puolueissa.

Työkkärikäynti sujuikin yllättävän kivuttomasti, kun täällä on muutettu käytäntöjä samansuuntaiseksi, kuin mitä ne on olleet muissakin paikoissa. Eli siis "älä tule käymään, äläkä puhu meidän kanssa, tee kaikki netissä ja me sitten soitellaan hädissämme, kun alkaa näyttää siltä, että kaupunki rupeaa saamaan sakkoja tuosta sun vapaaherruudestas". Positiivista tässä on se, että duuni ei tee minusta työllistettyä, vaan olen yhä työtön. Ennen olisi lätkitty karenssia päin näköä jo siksi, etten ensimmäisenä muuttopäivänäni ollut työkkärin oven kahvassa kiinni. Mutta parempi näin. Nyt voin sitten tykitellä bluesia ja keskittyä soittohommiin. Eli sopii ainakin minulle.

Saatiin sentään vuokrat maksettua ja muutenkin kaikki raha-asiat hoidettua niin, että maksan nyt sitten huomiset veronpalautukseni suoraan Terhille ja Eetulle, ja omalle tilille jää se 6 senttiä, joka siellä nytkin on. Silti ei stressaa yhtään, ainakin toisella meistä on vähän rahaa ja selvitään kyllä. Enemmän minua saattaisi ahdistaa, jos tilillä lojuisi liikaa rahaa. Vaikka pitäisi sitä nytkin kaikkea pientä soittoromua haalia. Virppaständi jos pyörii jonkun nurkissa ylimääräisenä, niin sellainen kiinnostaisi kyllä aika paljon. Lahjoitukset otetaan tietysti avosylin vastaan, mutta on sitä kohta taas vähän rahaa maksaakin siitä. Ei vain ihan tänään. Tai huomennakaan. Howlin' Wolf ja Lightnin' Hopkins ovat olleet tässä kovalla kulutuksella. Anttilassa näkyi olevan Hopkinsia ja John Lee Hookeria vinyylinäkin. Ja hintakin oli inhimmillinen. Muuten kuuntelen musiikkini ihan oikeasti mieluummin CDltä (olisi vittumaista käännellä puolia Neurosista tai Swansia kuunnellessa, jos piirtää tai kirjoittaa samalla), mutta bluesit ja jatsit hamstraan mieluiten vinyylinä.

Eetu linkitteli tällaisen, jossa raivostutti lähinnä se, että tämän viime viikonlopun perusteella tehdään irrallisista, muiden maiden hommista jotenkin olennaisesti asiaan ja tämän maan vihertäjiin liittyviä oletuksia. Minulle on aivan sama, mitä Vihreät tekevät, se ei ole sen enempää minun porukkani kuin mikään muukaan, mutta tuollainen kaltevilla pinnoilla luistelu ja itsensä luuleminen järjen ääneksi on jotenkin hölmöä. Tässä maassa näitä riittää, ja pääsääntöisesti ne ovat sitä porukkaa, jolle ÄLÄ TAPA! pitää kirjoittaa johonkin helvetin kivitauluun, ettei se pääse unohtumaan. Moraali on kuitenkin sellainen asia, ettei sitä ole missään muualla, kuin sinun omassa päässäsi. Toki on olemassa laki, mutta se mikä on sinun päässäsi, on ainut moraali jota sinä kuuntelet. Jos laki ja moraali olisivat sama asia, raiskaukset ja tapot eivät olisi mahdollisia. Fyysisesti tai neurologisesti mahdollisia. Mutta koska meillä on jokaisella päässä sellainen oma pieni vihreä mies, jota voimme kuunnella tai jättää kuuntelematta oman vapaan harkintamme mukaan, voimme myös päättää, onko kaikki laillinen tai laiton laillista tai laitonta järjellisestä syystä. Tämä on sitä osastoa ihmisistä, jotka dokaavatkin siksi, kuin se on laillista. Sillä hetkellä, kun piri tuotaisiin ruokakauppaan, tämä porukka olisi vetänyt sen jo nokkaansa.

Vaikka pedofiliasta tehtäisiin laillista, vaikka kaikki lait poistettaisiin, ei se poistaisi moraalia tai ihmisen moraalista vastuuta mihinkään. Jos joku asia on moraalisi vastainen, ei sitä ole mikään pakko tehdä. Kenenkään ei olisi pakko nussia lapsia, jos ei sitä halua. Siinä suhteessa on aivan sama, mitä laki mistäkin asiasta sanoo, jos luotat omaan eettiseen ja moraaliseen harkintakykyysi ja tunnet itsesi. Eniten tätä taitavatkin voivotella ne, jotka pelkäävät itseään, ja sitä miten pitkälle voisivatkaan mennä, jos ei vain se himskatin laki olisi esteenä!

Ja selvennöksen vuoksi: en ole kannattamassa insestin tai pedofilian laillistamista, vaikka itseäni ei pelotakkaan, että olisin heti hyppäämässä veljeeni tai johonkin muksuun kiinni. Maailmassa vain on tyhmyyttä ja hysteriaa ihan riittävästi ilman, että kaiken maailman vajakit levittää sitä tyhmempiensä keskuudessa. Eo. lausunto koskee siis myös Saksan Vihreitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti