sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Norman Bates Blues Band - Mental Machine Music

Rakkauteni kitaran kiertoon, resonanssiin ja jumittamiseen hyppää nextille levelille tällä 20-minuuttisella. Nauhoittelin kitarat bassoromuilla, suhteettoman lujalla, efekteinä oli Big Muffia ja Digital Delayta, eikä oikeastaan mitään muuta. Yhdessä välissä on myös Eetun kitarankiertoja treeneistä, Heavy Metal kakkonen huutaa ja mietin vakavasti, että ottaisin sen tai Bass Overdrivenkin käyttöön. Aikaisemmin on tullut tuolla Bossin ODBllä duunailtua jotain, ja tykkään siitä miten helposti se lähtee kiertämään, ja miten vähän se toisaalta kompressoi itse ääntä, toisin kuin HM-2. Siksi käytänkin pääasiassa Muffia, kun siinä on vielä enemmän valinnanvaraa soittotavan kanssa. Mutta pitää kokeilla enemmän asioita ja sukeltaa syvemmälle säröihin. Rummut on tarkoituksella sivuosassa, ennemminkin luomassa yhtä jumituselementtiä lisää, periaatteessa kierrosta erillistä looppia ylläpitääkseen. Välistä meinasi pellit kaatuilla syliin ja piti vähän improvisoida kaikenmaailman fillejä, jotta sen kolinan pystyi piilottamaan ja väistämään jotenkin. Siltikin pääosassa on kitarat ja niiden vinkuminen. Lataus maksaa rahaa, mutta siinä saa mukana tuon kansikuvan kokonaisena, ja "hienon" bonusbiisin videon kanssa.

Jokin tällaisessa äänimaailmassa vain kiehtoo aivan järjettömästi. En ymmärrä sitä, enkä osaa selittää sitä, mutta tällaiset jutut ovat itselle todella mielenkiintoisia, inspiroivia ja mieluisia. Näitä tulee tehtyä ehdottomasti lisää, etenkin nyt, kun on pääsy ihan oikealle treenikselle, oikeiden kamojen ääreen, mikkejäkin on käytössä enemmän kuin on ehkä järkevää, ja kaikki tuntuu olevan helposti toteutettavissa. Ehkä tähän saa vielä enemmänkin yhdistettyä noita laulullisia elementtejä, puhetta, tekstiä, huutoa, kaikkea sellaista. Pitää vain kokeilla kaiken näköistä. Voisikin heti huomenna mennä lukittautumaan treenikämpälle ja tutkimaan asioita. Ei tällaista kamaa kannata kuunnella kuin erityisesti siihen sopivina hetkinä, eli lähinnä yksin ja aamuyöllä. Silloin se toimii kaikkein parhaiten, kun tajunta on suggestiolle altis ja ovet alitajuntaan lojuvat sepposen selällään.

Olisihan tällaista ehkä siisti soitella livenäkin, kun ei siihen tarvitse muita ihmisiä. Pitää vaan vähän katsella sitä loopperin kanssa pelleilyä vaikka huomenissa treeniksellä, miten se lähtee sujumaan. Ensimmäinen keikka saattaisikin sitten olla jo suht nopealla aikataululla, jos kaikki hommat natsaa.. Jännityksellä odottelen itsekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti