lauantai 22. marraskuuta 2014

Työtön ja koditon palloilee ympäriinsä tässä todellisuudessa ja unessa.

Eilinen oli melko mielenkiintoinen päivä noin niinkuin äksönin puolesta. Päivästä käytiin laillisella graffitiseinällä sössimässä, sain vasta lopuksi tietää, että oli vähän kapeampiakin suuttimia. Eihän se nyt mitenkään kauhean hieno töherrys ollut, mutta roiskeita niillä kannuilla oli helvetin kiva tehdä. Muutenkin erilaisten jälkien tekeminen oli ihan hauskaa, olisi pitänyt rohkeasti vain vetää pohja mustaksi, mutta ei meikä tahdo mennä toisten hommien päälle mitään tekemään. Siinä kuitenkin oppi aikamoisella vauhdilla koko ajan jotain sellaista uutta, mitä ei ole tullut juuri tehtyä. Ehkä voisi ostaa itsellekin maalit ja maalailla vanereille jotain. Nyt ajattelin alkuun käydä tussit ostamassa ainakin, että saan niitä C-kasetteja duunailtua, kun tulevat joskus.

Sitten lähdin heittämään paria kaveria lentokentälle, olivat matkalla Ruotsiin myllyttämään ihmisiä thai boxingin Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Tarkoitus oli ajaa vielä Lahteen hakemaan omat romut, reppu ja nauhurit ja muut, mutta ruuhkaa ja jumittavaa liikennettä oli sen verran helvetisti, että olisin vieläkin Lahden tiellä, jos olisin sinne mennyt. Siellä taas yllätyttiin huolella. Ihmiset pitäisi laittaa ajamaan toisten vitun kalliita autoja ensimmäiset kolme - neljä vuotta, niin oppivat pitämään turvaväliä ja käyttämään jarruja. Motivoi kummasti, kun miettii ettei koskaan pystyisi maksamaan sitä autoa takaisin, jos sen ryssii. Kyllä sitä kerran itsekin sai omia refleksejään testata, kun jarrut luistivatkin äkkijarrutuksessa vähän enemmän, kuin ajattelin niiden tekevän, mutta ei siinä käyty edes lähellä kolaria. Ajelin sitten Tampereelle, Roopekin tuli meille yöksi, kun sillä on tänään keikka Vastavirralla. Kohta ajattelin käydä kirpputorilla metsästämässä vähän lisää C-kasetteja autoon, kun niitä ei eilen Lanttilasta löytynyt, enkä päässyt Eetultakaan hakemaan Nistikon kasettia. Jotain bluesia olisi kiva löytää, nyt autossa on vain yksi B. B. Kingin kasetti, mutta ei se ole koskaan oma lemppari noista blues-äijistä ollut.

Viime yö meni lähinnä yskiessä, mutta siinä välissä näin unta, jossa olin ohjaamassa elämää jossain mökissä, siellä oli Keanu Reeves ja Christian Slater näyttelemässä nuoria, ja se meni siihen, että ne repivät naamansa irti ja kämppä oli melko veressä ja kaikki oli vähän epämääräistä. Ei tuo kuitenkaan psykedeelisimmästä päästä unia ole, tuossa viime viikolla olin Vääksyssä tai Ikaalisissa menossa syömään johonkin huoltoasemalle, siellä oli panttivankitilanne, jossa poliisit ampuivat haulikolla jotain Isis-terroristeja metrin päästä, ja minä sitten lapioin veristä sohjoa pakkaseen lasten pienellä muovilapiolla. Tajuntaan alkaa pikkuhiljaa upota myös ajatus, että tämä ei ole vain pitkä viikonloppu, vaan olen työtön. Se vahvistui hieman, kun työkkäristä tuli eilen kirje, jossa sanottiin minun olevan työtön. Ja Portugalista tuli vastaus, että vaikka koko tiimi oli pitänyt meikästä ihmisenä, oli päädytty naiseen, jolla on pitkä kokemus alalta ja enemmän ammattitaitoa. Ajattelinkin, että niin siinä varmaan käy, enkä ole yhtään katkera. Sainpa olla kuitenkin lomamatkalla Portugalissa. Kai se tästä taas uusi alku lähtee. Jotenkin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti