perjantai 7. marraskuuta 2014

Kesärenkaat vituttivat autoilijaa.

Kesärenkaat ja "talven yllättämä autoilija". No, eihän se mitään yllättänyt, kun eilen katselin lumen satelevan hiljalleen, tiesin, että tänä aamuna vituttaa. Yllätys koitui lähinnä siitä, kuinka sileät kesärenkaani olivatkaan. Pakko tuhlata rahaa niihinkin jossain välissä. Olin kolmessa kohtaa poikittain sutimassa tiellä vilkut päällä, mutta kun vähän "uudelleen suunnitteli" reittiään, pääsi sinne minne kai olikin menossa, mutta ei se mitenkään helppoa ollut. Jos nyt huomenna sitten saisi renkaat vihdoin vaihdettua, huomasin kesken operaation, ettei autossa olekaan tunkkia ja avainta, vaikka niin luulinkin. Eetu tuo huomenna ennen keikkaa, ja sitten operoidaan ja bondataan taas huolella. Vielä pitäisi käydä kirpputorilla hakemassa loput romut pois ja rahaa, jotta voidaan ostaa ruokaa. Pitää siitä rahasta kyllä rautalapiokin osta. Kaivan oman hautani, jos ei sille muuta käyttöä tule.

Niskakivut ja kaikenlainen muu vammaisuus alkaa edellisen keikan jäljiltä antaa periksi, juuri sopivasti huomista Vastavirran keikkaa varten. Saa nähdä millaista siitä tulee, ollaan aivan erilaisten bändien kanssa mesoamassa siellä, joten jännittäähän se taas hieman erilailla. Toisaalta on aivan sama, ollaan viimeisenä, eli toimitaan sitten valomerkkinä ja tyhjennetään koko baari ihmisistä. Jostain syystä ei olla Vastavirralla soitettu ensimmäistä keikkaa lukuunottamatta kauhean hyviä keikkoja. En tiedä mistä se johtuu. Varjobaarissa on kuitenkin ollut vaikka kuinka monta hyvää keikkaa, mutta tuonne toiselle laidalle mennessä sitä ei jotenkin vain osaa. Jänskättää sitä kai erilailla, tai en tiedä. Keikat on tosin niin absurdeja tilanteita kaikin puolin, ettei taida olla yhtään asiaa, joka ei vaikuttaisi siihen miten ne menee. Aivan kaikki edellisyön tyynyn asennosta syömisajankohtaan, ruokaan, keikkapaikan ilmastointiin ja auton bensatilanteen stressaamiseen, kaikella on oma vaikutuksensa.Parhaiten soittaa silloin, kun vituttaa tai tuntuu siltä ettei mistään tule mitään.

Nyt jotenkin loksahteli palikat paikalleen, ja sisäistin Corrections Housen, tuon Scott Kellyn, Mike IX Williamsin ja "niiden muiden jätkien" projektin, joka on pääasiassa konelooppeja, kitaraa, saksofonia ja delayta, jonka päälle on luettu, huudettu ja lauleskeltu Mike Williamsin tekstejä kirjasta Cancer As A Social Activity. Löytyi kyllä juuri oikeaan saumaan ja napsahti samantien täysillä kuunteluun. Etenkin Last City Zero, jossa on pohjana Scott Kellyn loistava, aina kylmät väreet läpi juoksuttava Figures, tuntuu, että Williamsin tekstit maalaavat jotenkin todella vahvan kuvan New Orleansista tulvien jälkeen, paikan, jossa ihmiset yrittävät selvitä, korjata sen minkä voivat ja jatkaa eteenpäin. Kun ensimmäiset informaatiot tästä bändistä tulivat vuosi sitten, en pitänyt sitä oikein minään. En ollut henkisesti kypsynyt tätä nimenomaista vuotta kaikkinensa, jotta olisin voinut ymmärtää sitä kaikkea. Onneksi sentään nyt, eikä myöhemmin, koska kyseessä on kyllä yksi parhaista levyistä, joita tässä on omiin korviin sattunut tämän vuoden puolella.

4 kommenttia:

 1. Yo!
  Tuli tälläi rändömiitti mieleen. Mul on x-määrä jotai pinssei, pätchei ja kassui mitä en ite oikein tarvitte. Haluutteko hyödyntää ne ns distrona teijä keikoil?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan tuossa olla ideaa, jos niistä tahdot luopua. Sinähän siellä melko monesti olet muutenkin juttuja myymässä :D

   Poista
 2. Jäbältä oppii kyllä hyvää musaa. Vissiinki Swans, Scott Walker ja Neurosiksen nimien ja tärkeimpänä essenssinä voodoo on saanu aikaan soluissani kovia viboja. Kiitti tästä blogista ja sen sanoista, sisällöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Yksi tärkeimmistä puolista tässä mielestäni onkin juuri musiikin levittäminen kaikille, vaikka välistä kuumottelee laittaa bändejä tägeihin, kun sitten kaikki tämä edesvastuuton sössötys avautuu niillekin, jotka koittavat vain löytää jotain oikeaa informaatiota bändeihin liittyen.. :) Harmittaa vaan, ettei Daniel Perssonin kamaa löydy niin paljoa internetistä, siinä on yksi maailman hienoimpia muusikoita, jonka soisi soivan joka kodissa.

   Poista