sunnuntai 17. elokuuta 2014

Turku takana.

Nyt olen vihdoin ja viimein kotona. Olipa aivan helvetin hyvä ja mukava reissu kaikin puolin. Eilen lähdettiin joskus kahdentoista-yhden korvilla ajelemaan kohti Turkua, ja kun Terolla nyt ei tuon välin ajamiseen älyttömästi mene aikaa, niin oltiin hyvin ennalta sovittuun kolmeen mennessä jollakin epämääräisellä hiekkakentällä, jossa oli teltta, paku ja läjä punkkareita. Tämä keikka meni ehkä enemmän treeneistä, soitettiin melko lyhyt setti vähän kaiken näköistä myllytystä, mutta siinä oli sellaista selkeää alkukankeutta, joka tulee kun ei kuukauteen ole yhtään keikkaa. Mutta kai sekin meni ihan keskinkertaisesti edes. Ei paskasti vaan keskinkertaisesti. Tämä tuntui ihan hyvältä valmistautumiselta iltaa varten, vaikka purinkin kieleen aika kovaa ja veri maistui suussa melko pitkään sen jälkeen. Tuli myös jokin epämääräinen ja merkillinen oksettava närästys (närästää niin harvoin, etten varsinaisesti tiedä mitä se on..), mutta sekin lähti ajan kanssa.

Mentiin tuon kohelluksen jälkeen sitten hetkeksi Roopelle, Kaaprolle ja Jonnalle tilavaan ja mukavaan kolmioon istuskelemaan ja odottelemaan, että saadaan mennä Klubille roudailemaan. Sekin hetki tuli, ja sitten se oli perus duunarin arkea: röökitaukoa röökitauon perään. Backlinen roudaamisessa ei mennyt kolmen bändin voimin kauhean kauaa, mutta rumpuräkki on niin saatanan keksintö, että sitä saivat ähertää kasaan sitten vähän pitemmän aikaa. Saatiin sekin kuitenkin läjään. Ongelmana siinä oli vain se, etteivät puomit tuntuneet pysyvän ylhäällä ja pellit kaatuilivat melko usein kaiken muun päälle. Mutta ei voinut minkhän. Sitten se oli taas odottelua. Sain SFD:n Roopen ja Villen ostamasta pitafalafelista jämät ja päätin, että illan missio oli keikan jälkeen maistaa noita falafelejä, joista olin kuullut niin paljon hyvää, ja joiden kieltä kutittelevasta taivaallisesta trumpettiaariasta sain maistaa lyhyen intron verran. Ensimmäisenä bändinä oli Better Not Born, jonka kanssa soitettiin myös Lepakkomiehessä kesän alussa. Nyt kerkesin keskittyä tuohon enemmän, ja se oli kyllä aivan helvetin kova, jostain sattuneesta jännästä syystä nuo korkeammat huudot ja mureammat kitarat vaan toimii itselle. Mutta ei sekään ole mikään itsestäänselvyys, on sitä niin paljon soittanut paskojen ja keskinkertaistenkin bändien kanssa, että sitä kyllä oppii pikkuhiljaa tajuamaan, missä ollaan oikeilla jäljillä (niinkuin minun henkilökohtaisesta mielestäni ((IMPO)) ). Toisena oli The Reality Show, joka oli myös ajoittain hyvän kuuloista murjomista, välistä en oikein saanut siitä otetta, ja vähän piti jo alkaa keskittyä omaankin keikkaan. Etenkin laulajan soundi oli kyllä aivan helvetin kova.

Oma keikka aloitettiin taas missiolla "otetaas nyt aikataulut kiinni". Oltiin melkein neljäkymmentä minuuttia myöhässä siis. No, meidän ja Spawn From Deceitin jälkeen oltiin jo sitten muutama minuutti edellä. Aloitettiin heti, kun oltiin saatu romut läjään. Oltiin puhuttu, että aloitetaan Cleansella, mutta Vili alkaa ihan pokkana soittaa Ocean of Shittiä, niinkuin päivälläkin. Eihän siinä minkään, yhden kierron jälkeen oltiin Eetunkin kanssa taas perillä siitä mitä ollaan tekemässä. Cunt basic. Suureksi yllätykseksi siellä oli ihmisiä, jotka tuntuivat jopa ihan pitävän siitä, mitä siellä lavalla tapahtui. Jos olit paikalla, kiitos siitä. Tuo keikka oli nimittäin helvetin hyvä ja mukava. Seuraavan kerran soitellaan 17.9 Varjobaarissa, ja siihen 18.-20.9 olisi kiva saada pari muutakin keikkaa, joten jos joku sattuu järkkäämään jotain, niin tullaan mielellämme, kun ollaan jo kerta liikenteessä muutenkin.

Meidän jälkeen soitti sitten Spawn From Deceit, joka soitteli heti ensimmäisenä tuon uuden seiskansa läpi. Se oli niin helvetin kova, että melkein tuli tippa linssiin. Se oli kuin Convergea, jolta olisi loppunut masennuslääkkeet kesken ja se olisi törmännyt Neurosikseen, joka olisi antanut sille turpaan. Tuo oli niin kova keikka, että sitä tunsi ihan suosiolla ja ilolla "hävinneensä". Tämän vuoden aikana näkemistäni keikoista viiden kovimman joukossa helposti, eikä tässä äkkiseltään osaisi edes erotella sitä viiden kärkeä kauhean selkeästi. Koko loppuillan päässäni pyöri loopilla kaikki kohdat, joissa Kaapro soitti kitaraa vitun siististi, eli siis koko keikka. Tänään olen kotiin päästyä kuunnellut tuon seiskan jo neljästi tai viidesti läpi.

Inferia lopetteli illan, oma mieleni oli jo melko vahvasti tulevissa falafeleissa, mutta kuulostelin, että kyllä ne pojat siellä soittavat ihan yhtä hyvin, kuin aina ennenkin. Etenkin Politits erottuu noista biiseistä helvetin hyvin edukseen, ja Sixtynine Postitionista tulee lämmin fiilis, kun Vili aina keikoilla sai huudella sitä jo pari vuotta ennen kuin liittyi Inferiaankaan, ja nyt sitten saa huudella sitä ihan luvan kanssa lavalta. Aina kun saan kuunnella sen jätkän kitaransoittoa, olen jollain nostalgiatripillä Ohtosen autotallissa ensimmäisissä bänditreeneissä Vilin kanssa. Love at first sight. Keikkojen jälkeen purettiin ja roudattiin backline ehkä viidessä minuutissa, sitten katsottiin omat kamat autoon ja lähdettiin hakemaan ruokaa!

Sitten taivas tuli niskaamme voimallisena rytinänä. Juuri Teron jälkeen, ennen Roopea ja minua, falafelit loppuivat. Se sattui meihin niin kovasti, etten edes varoittanut jälkeemme tulleita tästä, että he säästyisivät tältä samalta tuhoisalta iskulta psyykeeseen. Tero antoi omansa Roopelle, minä tyydyin kanarullapötkylään, kaikki saivat jotain syötävää ja lähdettiin takaisin tilavaan ja mukavaan kolmioon viihtymään. Syötiin ja alkoi kaikilla lamput pikkuhiljaa sammua. Olin taas unissani pitänyt jonkinlaisen kuristumisdronekeikan (en ole koskaan kuullut niitä ääniä, kun olen katsellut unia, mutta aikomuksenani on joskus duunailla joku levy meikän yöllisistä korinoista ja ölinöistä), ja rehellisyyden nimissä olokin oli sen mukainen. Lähdin SFD-autolla, kun se oli kuitenkin tulossa Tampereen läpi, kun taas CTF-auto oli menossa Lahteen. Jännästi samaan kebab-paikkaan ei ollut yön aikana tullut uutta ruokatoimitusta ja jäätiin taas ilman falafeleja. Kebab aurajuustovalkosipuliperunoilla oli tosin aika hyvä sekin. Matkalla millekään huoltoasemalle ei meinannut kelvata käteinen, joten jänskättiin loppuuko bensa kesken. Ei loppunut, yhteen kelpasi vielä ihan raha. On niin paljon vaikeampi pyöritellä käteisiä sveitsiläisille pankkitileille, ettei se maksutapa kiinnosta enää ketään. Pääsin kotiin ja keitin tässä muutaman kupin kahvia, kuuntelin parit lätyt ja aloin kirjoittaa tätä. Seuraavana operaationa on kitaran puhdistus vanhoista paskoista ja joskus sitten ehkä voi sotkea sen uudestaa. Jos joku ei tiennyt, niin kookosrasvalla saa aika hyvin pois kaikki tarrajäljet kitaran lakkapinnasta. Nyt alkaa jonkinlainen paluu todellisuuteen.

3 kommenttia:

 1. Löysin viimeviikolla muuten sattumoisin törkeän hyvän Falafelrulla-lafkan Turusta... Se taisi olla Humalistonkadulla muistaakseni... Pääasiassa siellä myytiin pizzaa mutta se falafelrulla oli paras mitä olen maistanut..! Niin hyvää... En kyllä saanut siitä kuin haukun, oli kaverin rulla nimittäin... Mutta ihan vain vinkkinä ettet jää seuraavalla kerralla ilman:) Tampereellakin voi tosin olla hyviä paikkoja, ja Helsingissä kuulema Fafasin Falafel-Pitan pitäisi olla hyvää, mutta se tieto perustuu tosin vain kuulopuheisiin että pitää varmaan käydä joskus sekin testaamassa... Ehkä pitäisi mennä hulluksi ja kokeilla vääntä falafelit joskus myös himassa, saisi paljon ja edullisesti.... On vain jäänyt ehkä pienet traumat koftien kokeilun jälkeen jotka kyllä onnistuivat mutta aikaa vierähti mukavat 5 tuntia ja keittiö oli räjähdys:D Luulisin että jotain samanlaista voisi odottaa falfeleilta... Is it really worth the trouble... It could be...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmälleen samassa paikassa kyttäiltiin omia falafelejamme, kun SFDn jätkät kehui niitä niin hyviksi, että naama sulaa. Sain yhden pienen jämän maistaa ja heti siitä tuli pakkomielle. Tampereen falafel-skeneen ajattelin tutustua palkkapäivänä myös jotenkin päin, ensin ehkä varovasti tilaamalla tuosta parhaasta lähiraflasta ja toivomalla parasta. Ja juuri myös mietin bussissa kotiin tullessani, että voisi koittaa kaivaa jonkun reseptin ja duunailla itse. Luultavasti raportoin, mikäli muistan yrittää.

   Poista
  2. Raportoi ihmeessä kaikki kikat eteenpäin jos päätät kokeilla! :D

   Poista