sunnuntai 24. elokuuta 2014

Norman Bates Blues Band - Trap

Tein toisenkin äänissäkellumislevyn. Mikäli et ymmärrä tuollaisen musiikin päälle, voit hypätä viimeiseen biisiin. Toisaalta tulee myös ymmärtää, että viimeinen biisi on viimeinen biisi siksi, että se tulee niiden muiden jälkeen. Olen aina ollut levy-orientoitunut ihminen. Vaikka maailma on toki pullollaan hyviä biisejä, olen aina kuunnellut mieluummin levyjä, kokonaisuuksia, joissa biisi on vain yksi palanen, joka toimii osana sitä kokonaisuutta. Tämä on ollut aina keskeisenä osana myös omaa tekemistä. Kyse ei ole yksittäisestä biisistä, vaan koko siitä maailmasta, jonka levy muodostaa. Aivan kuten kuva tai novelli, se on oma maailmansa, oma kokonaisuutensa, täydellinen juuri sellaisena, kuin se on. Viimeinen biisi tällä levyllä on nimeltään Release, koska se on tietynlainen vapautus tuon muun levyn jälkeen. Tuollaisia juttuja on mielestäni aina hienoa tehdä. Niitä ei edes tarvitse tehdä, ne tekevät itse itsensä. Tämä koko levy on tehty tänään alusta loppuun, ja joku voi sanoa, että eihän se ole mitenkään vaikeaa, tuollaista pörinää nyt tekee kuka tahansa. Niin tekeekin. Mutta aikaa se vie joka tapauksessa keneltä tahansa. Seitsemän 13 minuutin raitaa ottaa väkisinkin sen 7 x 13 minuuttia. Siihen ei ole oikotietä. Ja se onkin parasta. Tekeminen tekemisen vuoksi. Siitä tulee meditaatiota, toistoa, kuljettavaa ääntä. Se on niin hienoa!

Huono puoli on tietysti se, että kämppä on melko sekaisin. Huominen täytyy kai omistaa siivoamiselle, että täällä kehtaa ja mahtuu elämäänkin. Sitä vain aina innostuu. Silti en ymmärrä, mikä nimenomaan elokuussa on aina joka vuosi, että juuri silloin, kun ihmisen pitäisi "mätäkuun" aikaan tajuta tiskata tiskinsä ja siivota jälkensä, niin ne jäävät, ja sitten on kärpäsiä joka puolella. Juuri nyt tässä kämpässä ei sitä ongelmaa ole, mutta monessa muussa paikassa olen niitä nähnyt. Ja tiskit ovat pöydillä, joten on vain ajan kysymys, koska ne ovat täälläkin. Ellen vielä innostu tässä tiskaamaan.

Syy sille, että nuo dronelevyt maksavat jopa helvetin kalliin 2 euroa on se, että ajattelin jossain välissä tilata itselleni loopperin, ja kun kerta "korjasin" paypalinkin, niin voin yhtä hyvin koittaa kerätä rahaa tuolla tavoin. Kummassakin levyssä tulee kansitaidetiedosto mukana. Tietenkin sitä voisi koittaa rahastaa sellaisella musiikilla, joka kelpaisikin jollekin, mutta haluan kuitenkin pitää nuo akustiset hommat ihan omantunnon mukaan maksettavina (eli ilmaisina).  Ajatuksena on kuitenkin se, että kun joskus saan sen loopperin tässä lähiaikoina hommattua ja vähän vielä opiskelen sen käyttöäkin, voisin alkaa soitella akustisia keikkojakin. Kaikki nuo biisit on kuitenkin sellaisia, että niitä on muuten melko ankea yksinään soittaa. Mutta eipä tässä ole hätää. Ja ei ne niin kalliita ole, että talous sellaiseen romahtaisi, vaikka tästä liksasta sen tilaisinkin..Katsellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti