sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Houses of BluesSilläkin uhalla, että kadun kun käytin tuon nimen jo tässä vaiheessa elämääni, tein eilen ja tänään kahdeksan tuollaista bluesbiisiä, joita miksaillessa meni tämä ilta. Miksaamisen kanssa tuli erityisvaikeuksia paristakin syystä. Tässä kämpässä on kolme huonetta, joissa on kaikissa aivan erilainen akustiikka, ja esimerkiksi makuuhuoneessa jos erehdyt soittamaan resonaattoria, niin se korostaa kaikkia sellaisia taajuuksia, joita ei saa miksattua sieltä pois mitenkään ja sitten vaan hikoilen tuskastuneena tässä tietokoneen edessä. Lisäksi mulla ei tässä vistakoneessa ole mitään jakoja pyöritellä jotain Cubasea, joko minä, tai kone kyykkää ennen kuin kaikki on saatu valmiiksi, eli piti kuitenkin kaivella tuo vanhempi läppäri tuosta vierestä.

Toisekseen olin aika innoissani siitä, että vihdoin ja viimein tein sellaisia biisejä, joiden samaan aikaan laulaminen ja soittaminen ei ollut mitenkään ylitsepääsemätöntä, ja joihin oikeastaan sai paremman rytminkin kun lauloi samalla. Ongelmana sitten oli se, ettei niitä voi mitenkään miksailla erikseen, ja esimerkiksi No Redemption Blues oli sen verran hyvin improvisoituna purkkiin-osastoa, etten olisi saanut soitettua sitä mitenkään paremmin, jos olisin alkanut nauhoitella raitoja erikseen. Siltikin olen lopputulokseen ihan suhteellisen tyytyväinen, huomaa, että kun on miksannut tuollaisen tuhatmiljoonaa biisiä, niin pikkuhiljaa alkaa kehittää jotain ymmärrystäkin sille asialle. Toki sitä on aika pitkälti omien, samojen laitteittensa varassa, ja olisin ihan kusessa, jos iskettäisiin eteen vaikka pro tools tai edes joku toinen windowsin käyttöjärjestelmä. Joten taidan siis pitää XP-koneet elossa hautaan asti! TO THE BITTER END!

Blues on meikästä vaan niin helvetin hienoa musiikkia, ettei mitään järkeä. Vaikka olisi meikänkin tekemää, sitä ei voi pilata juuri mitenkään. Tässä on Howlin' Wolf ja Muddy Waters soinut muutenkin taas melko paljon, joten kai sillä on ollut melko suorakin vaikutus noiden tekemiseen. Sinänsä ihan hauska homma, että alunperin lähdin tekemään vain jotain yhtä sellaista pohjaa, jonka päälle voisin harjoitella huuliharpun soittoa, ja huuliharput pysyivät visusti koteloissaan koko session ajan. Eli ehkä joskus toiste sitten muistan nekin.
Alla vielä linkki, jos tahtoo lyriikoitakin pällistella.

http://j-kill.bandcamp.com/album/houses-of-blues

3 kommenttia:

 1. Maqnifique. "Prosenttikerho" kiittää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitäis kai teettää prossakerholle liivejä ja supportmerchejäki :D Prospectiks pääsee, jos "ei normaalisti kuuntele tällasta musaa, mut tää toimii".

   Poista
 2. No kyllä nyt ainakin supportmerchejä täytyy olla että kerhon oikeudet toteutuvat :D

  VastaaPoista