keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Tällainen kylä tämä. Kirppispäivitystä.

Jos tahdot asua kaupungissa, jossa julkiset palvelut pelaavat, Tampere on sinun paikkasi. Etenkin julkinen liikenne on aivan esimerkillisen hyvin järjestetty, mutta sen lisäksi myös terveydenhuolto tuntuu toimivan suhteellisen kivuttomasti ja kitkattomasti, ilman ylimääräistä vittuilua, jota Lahdessa välillä sai osakseen. Vaikka jonoa meinaa välillä olla, ajan vaihtaminenkin onnistuu inhimmillisellä ajalla, jopa suuhygienistille. Ja se on jo paljon se. Toisaalta tälläkin systeemillä on sitten varjopuolensa. Mielialalääkkeitä jaetaan nopeammin ja helpommin, kuin missään muualla, ja se todellakin näkyy katukuvassa. Tyhjiä pillerilevyjä ja niiden sisältöön hukkuneita mieliä näkee vähän joka puolella, etenkin ydinkeskustassa. Siltä osin Tampere on vastannut mielikuviani täysin. Keskustorin sekoilijat eivät ole olleet siellä ihan vain sattumalta aina kun olen ollut käymässä, vaan ne ovat siellä aina. Kun riittävän monta kertaa katsoo, miten joku koittaa tunkea tyhjää pillerilevyä lamppuun luullen sitä roskikseksi, alkaa naurukin hävitä.

Mitenkä sitten virkavalta? Olen nähnyt tässä kaupungissa enemmän poliiseja, kuin minkään muun kaupungin katukuvassa. Onhan täällä poliisikoulu ja kaikkea. Silti en ole nähnyt itsenäisyyspäivän pippurinsumuttelua lukuunottamatta, että ne olisivat oikeasti tehneet yhtään mitään konkreettista. Toki, kun jotain tapahtuu, autoja on paikalla niin paljon, että kadut kylpevät sinisissä valoissa, mutta siellä ne kaikki sitten istuvat autoissaan, tekemättä juuri mitään. Jos vaikka tämän kylän huumehommat tahdottaisiin laittaa jotenkin ojennukseen, se onnistuisi luultavasti hyvin nopeasti. Riittäisi vain, että ketään kiinnostaisi tehdä jotain. Tunne on sellainen, kuin täällä vain leikittäisiin rosvoa ja poliisia ilman, että se koskaan oikeastaan johtaa yhtään mihinkään. Vaikka onkin pakko myöntää, että suurimman osan ajasta keskustorinkaan porukat eivät tunnu häiritsevän sivullisia ihmisiä juuri muuten, kuin melun ja ylimääräisen edestakaisin viuhtomisen merkeissä. Enkä sano, että ne pitäisi kaikki heittää putkaan, en todellakaan. Vaan että tälle tilanteelle voisi oikeasti tehdä jotain muuta, kuin määrätä lisää lääkkeitä ihmisille, joilla on ongelmia. Siihen tuodaan vaan vielä yksi ongelma, mahdollisesti fataalikin sellainen, seuraksi. Se ei ole oikea ratkaisumalli oikein mihinkään.

Tänään kävin siis testaamassa terveydenhuoltoa käytännössä. Labrassa piikitettävänä ja oli varattu aika myös suuhygienistille, mutta koska se oli eri paikassa, kuin missä luulin sen olevan, myöhästyin sieltä. Sain onneksi neuvoteltua uuden ajan ensi kuulle, joten ei mitenkään paha. Lahdessa jonot julkiseen hammashuoltoon ovat kuitenkin (tai olivat ainakin) puoltatoista vuotta.

Olen saanut myös tehtyä vähän päivitetympää inventaariota levyjen suhteen, saatan lauantaina käydä myymässä niitä levykauppapäivän kunniaksi levymyyjäisissä, mutta tästäkin listasta voi poistaa, jos joku kiinnostaa. Se kasvaa koko ajan, kun jaksan vaan rippailla niitä ensin talteen tietokoneelle. Kaikki siis vitosen, kirjat kutosen.
CD:
Converge - Petitioning the empty sky
Converge - Axe to fall
Converge - Unloved and weeded out
Converge - No heroes
Rollins band - Weight
Sepultura - Dante XXI
Marilyn Manson - Antichrist superstar
Danzig - 2 Lucifuge
Johnny Cash - American V
Johnny Cash - American VI
Johnny Cash - American III
Johnny Cash - American recordings
ASA - Use your illusions ( foetida 3)
Hurt - Vol. 1
Manna - Shackles
Karl Sanders - Saurian Meditation
Venomous Concept - Poisoned Apple
Tuomari Nurmio - Punainen Planeetta
Portishead - Third
Napalm Death - Order of the leech
Napalm Death - Enemy of the music business
Napalm Death - Time Waits For No Slave
Napalm Death - From Enslavement To Obliteration
Napalm Death - Code is red
Napalm Death - Utilitarian
Napalm Death - Smear Campaign
Napalm Death - Inside the torn apart
Napalm Death - Leaders not followers pt 1
Napalm Death - Punishment in capitals live CD
Brutal Truth - For Drug Crazed Grindfreaks only pt 1
Nasum - Shift
Pig Destroyer - Book Burner
Rotten Sound - Drain / Under Pressure
Rotten Sound - Exit
Rotten Sound - Cycles
Sayyadina - Mourning the unknown
Extreme Noise Terror/Driller Killer Split
Rot - Cruel Face of Life

Kirjat:
Marilyn Manson - Helvettiin ja Takaisin
Aldous Huxley - Chrome yellow (englanti)
Aldous Huxley - Those barren leaves (englanti)
Aldous Huxley - Moksha (englanti)
Franz Kafka - Metamorphosis (englanti)
Kurt Vonnegut - Bogombo snuff box (englanti)
Aristoteles - Metafysiikka
Alan Lightman - Einsteinin unet
Ernst Hemingway - Jäähyväiset aseille
Noam Chomsky - Savijalkainen jättiläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti