sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Aloitin Punk In Finlandilla eläinfaktatopikin, ja kerään ne myös tähän...

...Ihan vain siksi, että eläimet on aivan helvetin awesome.

-Kun hämähäkki saa verkon valmiiks, se menee sen laidalle ja soittelee sitä houkutellakseen naaraita paikalle.

-Mehiläiset kommunikoi hyviä safkapaikkoja toisilleen tanssimalla ja pyörimällä kahdeksikkoa pesässä. Siitä tanssista muut voi päätellä suunnan ja etäisyyden, mutta se on sellasta helvetin matikkaa, että mä olisin ainakin jo kuollut mehiläinen!

- Norsuilla on hyvä muisti, mutta helvetin lyhyt pinna. Järkättiin sellainen koeasetelma, jossa oli eri värisiä valoja ja laatikoita. Tiettyjen valojen palaessa laatikossa oli tietty kuvio. Jos ne noudatti logiikkaa, norsut pysty muistamaan jopa 500 tuollaista systeemiä putkeen, mut heti jos se ei noudattanutkaan sitä opittua mallia, ne heitteli laatikot seinille ja rikko lamput ja lähti vetää.

-Ihminen on jalostanut koiran niin, että se käyttää useampia aisteja, mutta vähemmän järkeä. Siinä missä vaikka sudet luottaa pitkälle hajuaistiin ja löytää piilotetut safkat sen perusteella, koirat on oppineet luottamaan enemmän myös näköön, ja siksi niitä on helpompi kusettaa, jos ruoka ei olekaan siellä minne ne on nähneet sen laitettavan.

-Sosiaalisuus kehittää älykkyyttä nopeammin, kuin mikään muu. Delfiinien esi-isissä havaittiin sellainen homma, että siinä vaiheessa, kun ne ovat alkaneet kommunikoida enemmän keskenään, niiden aivot on lähteneet nopeaan kasvuun. Samoin variksilla sosiaalisen kulttuurin syntyminen on tarkoittanut sitä, että niistä on tullut aivan helvetin älykkäitä. Ne mm. opettavat toisiaan tekemään tikuista työkaluja. Sama homma koskee myös ihmisiä, onhan se ihan loogista, että esimerkiksi empatia vaatii aika paljon kapasiteettia, kun pitää osata kuvitella sama maailma jonkun toisen näkövinkkelistä. Tämä myös selittää osaltaan käänteisesti sitä, miksi empatiakyvyttömät runkut tuntuvat olevan aina myös älyllisesti vähän vajaampia. Toimituksen oma mielipide.

- Karhutkin on oppineet käyttämään erilaisia työkaluja, joten kohta täällä on odotettavissa jonkunlainen uprising, kunhan ne keksii miten instagram toimii.

- Delfiinit tykkää kattoa sekstailuaan peilistä, jos mahdollista.

- Torakat juoksee nopeammin, jos niillä on lajitovereita yleisönä.

- Pöllön korvareijjät on sen päässä epäsymmetrisesti, jotta se voi rakentaa hieman eri aikaan tulevista äänistä tarkemman kuvan päässään.

- Kennosammakot lisääntyy niin, että ne tanssii ensin vedessä, jonka aikana naaras laskee munia. Koiras hedelmöittää ne ja ohjaa munat (siis ei omiaan, vaan nämä hedelmöittyneet palleroiset) naaraan selässä oleviin kennoihin. Siinä se naaras sitten hautoo niitä, kunnes elävät poikaset tulevat ulos sen selästä.

- Eläimet on fakin aawwsom!

- Kummituseläimen silmät painaa enemmän, kuin sen aivot.

-  Nokkasiilillä on nelipäinen penis, ne munii, ja muistaakseni ne (tai joku muu australian erikoinen eläin) ylläpitää omaa sähkömagneettista kenttää.

-  Kärpäset hyräilee koko kaksiviikkoisen elämänsä F:ssä. Kaksiviikkoisen sikäli mikäli joku ei tapa niitä sitä ennen.

-  Krokotiili laskee irti jos painat sitä silmän alta. Niin kyllä lasken minäkin, ja luultavasti aika moni muukin. Lisäksi voi olla aika vaikea löytää krokotiilin silmiä, jos se pyörittelee sua rantavedessä, mutta siis toimii kuitenkin!

-  Muurahaisilla (eikä suurimmalla osalla hyönteisistä muutenkaan) ei ole keuhkoja.

- Norsuille tulee vaihdevuodet ja ne ymmärtää kuoleman konseptin.

-  Tässä yhteydessä voisi tosin kaivaa klassisen norsut hapoissa tapauksen, joka oli edesauttamassa LSD:n bannausta ihan näihin päiviin asti. Eli siis kuuskytluvun loppupuolella pari tiedemiestä sai päähänsä testata aiheuttaako LSD hulluutta. Urosnorsut tulee kausittain hulluiksi ja alkaa erittää jotain epämääräistä limaa päästänsä, joten tultiin siihen tulokseen, että jos LSD saa norsun erittämään päästänsä limaa, LSD aiheuttaa hulluutta. Ongelmia muodostui siitä, ettei kukaan ollut koskaan ennen antanut norsulle LSDtä, eikä oikein tiennyt, millaista annosta niille pitäisi syöttää. Päädyttiin antamaan 297 milligrammaa, mikä oli n. 3000 kertaa suurempi annos, kuin ihmisen normaaliannos. Fanttilainen sai kohtauksen, menetti kehonhallinnan ja kaatui maahan. Seurasi jonkunlainen epilepsiakohtaus, jota hätäiset tieteilijähenkilöt päätti lievittää tuikkaamalla 2800 milligrammaa promatsiiniä. Kohtaus helpotti vähän, muttei loppunut, joten nyt vielä vähän hätäisemmät tieteilijähenkilöt tuikkas perään vielä barbituraatteja ja norsu kuoli tukehtumalla, kun kaulan lihakset oli turvonneet kiinni. Lehdistö riemastui ja kirjoiteltiin helvetin isoja juttuja siitä, miten LSD TAPPOI NORSUN!

-Myöhemmin koe tehtiin uudestaan vähän järjellisemmällä määrällä LSDtä, ja norsut vaan huojui ja koitti peittää itsensä heinillä, mutta eihän se enää ketään kiinnostanut.

- Perhosilla on pari settiä silmiä, joissa on helvetisti linssejä, ja silti ne näkee vaan muutamia värejä. Sirkkaäyriäisellä taas on kaksi silmää, mutta ne näkee jopa 12 eri pääväriä ja kolmen eri tyypin polarisoitunutta valoa. Ihmiset näkee kolmea pääväriä.

-  Sen lisäksi, että kissat on mulkkuja, niiden peniksessä on piikkejä, joiden tehtävä on stimuloida naaraan ovulaatiota, sekä kaapia kilpailevien koiraiden spermaa ulos.

-  Mustekalan aivot on levittäytyneet vähän joka puolelle kehoa.

-  Vaikka mielikuvat voivat olla toisenlaisia muutamien lajien perusteella, suurin osa hyönteisistä elää elämänsä erakkona.


Tekijänoikeusrikossyistä en ole käyttänyt muiden kontribuutioita kyseiseen topikkiin.

Nimimerkki: Kannatti lukea koko ysäri Eläinmaailmaa. LSD-juttu ei tosin ollut siellä, eikä ihan noin montaa faktaa eläinten peniksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti