sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Sunnuntai-lauluja

Tämä on taas niitä päiviä, kun olisi pitänyt vaan maata sängyssä ja jäädä siihen. Aivan helvetillinen migreeni, johon liittyy ensimmäistä kertaa aikoihin myös jatkuva tunne siitä, että saan koko ajan pidättää oksennusta. En tiedä, oksettaisiko tämä edes oikeasti, mutta tunne on koko ajan sellainen, että ihan kohta pukluttaa. Piirsin pari Pahoinvoinnin Spiraalia ja tein biisejä, biisit jaksan nyt kai ladata nettiinkin asti. Pyydän, että annatte niille vähän aikaa ja mahdollisuuden, koska suomeksi tekeminen on aina helvetisti vaikeaa. Lisäksi ihan teknisessä mielessä nämä meidän huoneet on vielä vähän vaikeita laulamiseen, kun tuolta "musiikkihuoneesta" tulee vähän liikaa sellaista ylimääräistä kaikua, joka vetää kaikkea sössönsööksi, ja tässä olohuoneessa taas kuuluu tietokoneen hurinat ja kerrostaloilmastoinnit kaikkein tehokkaimmin. Vaikka muuten tämä olisikin parempi huone laulaa.  Olisi ehkä helpottanut, jos olisi käyttänyt vähän enemmän aikaa siihen miksaukseen, mutta kun päätä särki vain niin helvetisti, että piti rämpiä ne läpi. Eli biisit puhuu, toteutus ei juurikaan..

Ensimmäinen biisi on Loppu Tulee Kaikille Varmasti, sen tekemiseen nyt ei kauaa mennyt. Parasta oli duunailla vinksahtaneita stemmoja, ja erityisen ylpeä olen kitarasoolosta, joka on niin Marc Ribotia, että voisi vaikka haastaa oikeuteen tuosta hyvästä. Parasta on juuri ne muutama viimeistä nuottia, jotka näyttävät että kaikki se vänkyröinti ON tarkoituksenmukaista. Ensimmäinen otto ja saman tien taputin itseäni olalle, että ehkä paras kitarasoolo jonka olen soittanut.

Toisena on Maailman Suurin Mies. Se on laulettu tuolla, ja piti laittaa vähän De-esseriä kun ässiä tuli sen verran kovalla, mutta vastaavasti koko lauluraita taisi mennä mössöksi, jonka artikulaatiosta ei saa mitään selvää. Ja se nyt yleensä on minulle melko tärkeä asia. Ongelmana on se, että tuo miksauskalusto kai opettaa vähän liian hyvään, kun tänne toiselle koneelle tullessa alkaa kuulla sitten vähän erilailla noita asioita. En sitten tiedä missä välissä ongelma on, ja kuulostaako se vain noissa kaiuttimissa tuhnulta, vai mikä on homman nimi..

Huomenna Oot Vapaa-blues nyt vaan on meikälle tutuimman kierron looppaamista ja pieni tekstinpätkä, jonka kirjoittelin tuossa päivällä, Tom Waitsihan siinä saattaa haista melko vahvasti joillekin.

Tähtipölyn Heijastusta on vähän vanhempi, taisin tehdä sen pari viikkoa sitten sunnuntaina. Siinä kitara oli vähän epävireessä, minkä takia siihen ei voinutkaan soittaa mitään muita soittimia, kuin kitaraa, ja sitten piti lauleskella kaikkia niitä muita juttuja, mitä siellä halusi kuulla. Sellainen siitä nyt sitten tuli. Minulle itselleni melko tärkeä, ja minun korvaani hieno. Se taas ei kerro mistään mitään, kun koko maailman kuuntelutottumukset ovat vähän toiset.

Raskas sunnuntai on sitten taas aika itse itsensä selittävä. Tein siitä kuvavideonkin, jonka laitoin Cut To Fitin kanavalle sunnuntaiterveisinä. Nyt sattuu päähän niin paljon, että menen sohvalle makaamaan hetkeksi.. Aha. Hidas internet ja biisit lataavat vieläkin. Nukuin varmaan tunnin verran, Terhi toi särkylääkettä ja suklaata ja silitteli päätä ja ehkä se olo tästä vähän paranee, vaikka hyvin huono onkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti